Předchozí
1 z 5
Další

Do Prachatic si bikerka přijela pro kvalifikaci na Havaj

Jana Pichlíková patří řadu let mezi elitu bikerek v České republice. Její doménou jsou maratonské tratě, ale cizí jí nejsou ani závody v olympijském cross country a v polovině července udělala tak trochu krok do neznáma, když vyrazila na ME v Xterra triatlonu do Prachatic.
Jana PichlíkováZdroj: Archiv závodnice

Triatlon si závodnice ze Strakonic vyzkoušela párkrát na kratších distancích a najednou před ní stála výzva v podobě 1,5 km plavání – 34 km kolo – 10 km běh, a to všechno v dosti extrémním terénu. „Někteří známí mi říkali, že by mi tento závod mohl vyhovovat. Že jsem bikerka a trať mi bude sedět a abych se nebála běhu,“ usmívala se již v cíli Jana Pichlíková.
Jana PichlíkováZdroj: Archiv závodnice

A měla také proč. Vyhrála totiž svou age group do 34 let a vybojovala si tím místo na světovém šampionátu na Havaji. „Taková šance již nemusí přijít a půjdu do toho. Doufám, že se mi podaří sehnat sponzory, že mě v tom lidi nenechají a podpoří jako Jihočešku,“ potvrdila závodnice, že Maui bude další velkou výzvou v jejím sportovním životě.
Jana PichlíkováZdroj: Archiv závodnice

Prachatický závod se jí moc líbil. „Jela jsem si to hlavně vyzkoušet s tím, že tu nechám vše, na co budu mít. Nakonec to šlo všechno nádherně, až jsem byla překvapená. Mám hroznou radost,“ svěřila se se svými pocity Jana Pichlíková.
Jana PichlíkováZdroj: Archiv závodnice

A svým výkonem na hlavní trati ME Xterra se probojovala mezi nejlepších dvacet závodnic, které poprvé v historii druhý den vyzkoušely i zajímavý ShortTrack. Tady se v přímém souboji potkala se světovou elitou a vedla si dobře. V cíli byla na krásném jedenáctém místě.
Jana PichlíkováZdroj: Archiv závodnice