Začal už 26. června s tradičním uvedením Divadla Járy Cimrmana, a to s představením Akt v divadle Josefa Kajetána Tyla. Ve Schwarzenberské hrobce odstartoval hudební program festivalu 2. června fúzí Nezmarů se členy Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

Již třetím rokem je s festivalem spojena fotografická výstava v Domě Štěpánka Netolického. Ta letošní se zaměřila na kapelu Nezmaři, které uvidíte na archivních snímcích. Vždyť folková skupina stála u zrodu Okolo Třeboně.

Tři sestry
Víkend zve na módu, dobroty nebo loutky do Třeboně

Organizátoři vystavěli program letos na tom, co se dříve osvědčilo, a kladou důraz na české písně a interprety, s nimiž může publikum zpívat. Pozvali opět velké hvězdy i začínající muzikanty.

Nejen Třeboňáci mají právě před sebou páteční vystoupení folkaře Žalmana, kapely Marien a vítěze soutěže Houpací kůň 2019 Terrakota. Uslyšíte je na velkém nádvoří zámku v 19 h. Na afterparty ve 22.30 h v Besedě v Tunel Music Baru zahraje poté Spolektiv.

V sobotu v 19 h přijďte na velké nádvoří zámku na Xindla X, který se do Třeboně, kde už na začátku své kariéry vystupoval, vrací. Vystřídá se s Cenou Anděl ověnčenou kapelou Epydemye a letošním vítězem Houpacího koně. Naafterparty v Besedě tentokrát uslyšíte My3.avi.

Festival Tady Vary vypukne v pátek v českorumlovském kině. Jedním ze snímků bude dokument o Mekym Žbirkovi.
Karlovarský festival se zabydlí v krumlovském kině

Táborský symfonický orchestr Bolech, jehož historie spadá do roku 1877, zahraje slavné filmové melodie na malém zámeckém nádvoří od 17 h. Ve 20 h pokračuje program ve Schwarzenberské hrobce Domanín, kde předvedou svůj um harfenistka Ivana Pokorná a ředitel festivalu, violoncellista Pavel Barnáš, kteří společně tvoří duo Bárka. Na pláži Ostende ve 22 h na afterparty zakončí večer kapela Pánská šatna.

Na posledním koncertě festivalu se představí nejstarší jihočeská dechovka Babouci, a to v pondělí 6. července ve 12 h v zámeckém parku. Ve 20 h v Tunel Music Baru v Besedě uslyšíte Radima Flemra.