Živý přenos koncertu skončil. Podívejte se na záznam dole ve videu.

__________________

Operní i populární sklady zazní v sobotu 22. května večer od 18 hodin v podání Anny Gálisové z Chodové Plané na Tachovsku, která se rozhodla vystoupit pro své fanoušky prostřednictvím živého přenosu. Večer uvede, a slovem i písněmi doprovodí zpěvák a hudebník Daniel Suchý.

„Moji fanoušci a diváci vůbec nemají vlastně možnost jít normálně na koncert z důvodů různých zákazů a nařízení. Proto jsem se rozhodla vystoupit jen před kamerou a prostřednictvím živého přenosu,“ říká zpěvačka a dodává, že naposledy na živo vystupovala někdy loni v září v jízdárně ve Světcích u Tachova.

Živý přenos koncertu Touha po jaru

Zdroj: Youtube

„Při vystoupení mám sice trochu trému, někdy i větší, což před kamerou trochu odpadne, ale ten přímý kontakt s publikem mi prostě chybí,“ dodává s úsměvem. „Přes kameru člověk nevidí emoce…“

Anna Gálisová se soustředí na zpěv nejen operních písní, ale také na skladby populární hudby jako jsou „Dny zázraků a přání“ a zpívala před domácím publikem v Tachově, ale také ve Svatovítské katedrále nebo v klášteře v Břevnově. Zazpívala si s Hradišťanem, či jako host Václava Neckáře.

Na letošek plánuje natočit videoklipy a dovolí-li to situace tak vystoupit před publikem i účast v soutěži.

Role moderátora se ujme zmiňovaný Daniel Suchý. „Těším se na fúzi žánrů a zároveň splynutí generací, které mají co říct,“ podotýká zpěvák a leader skupin Booger a DryBand, básník a textař, ale i jak sám o sobě říká horolezec a v neposlední řadě také provozovatel veganského bistra v Tachově.

Z natáčení klipu Anny Gálisové - Ledová.
Anna Gálisová natočila zimní klip Ledová a těší se na koncert, až to bude možné

Komorní koncert s názvem Touha po jaru zazní v lázeňském městě v prostorách Lesního mlýna. „Areál Lesního mlýna přitahuje umělce různých žánrů a my se snažíme otevřít dveře a své srdce všem, kteří chtějí spojit své umění s tímto magickým místem,“ říká Jana Kučeravá a dodává, že koncert Anny Gálisové zahájí jejich kulturní kalendář. „Celý náš projekt obnovy areálu nese myšlenku moudrého citátu Eleanory Roosevelt ´Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům´, a my jsme šťastni, že toto poselství můžeme předat i neuvěřitelně talentované mladičké zpěvačce.“

Lesní mlýn dále připravuje: 6. ročník MFF Marienbad Film Festival, dále pak Lázeňský knižní veletrh, školu Argentinského tanga a celou řadu drobných koncertů a vystoupení. Opět uvítají v sálech Západočeský symfonický orchestr, pěvecké sbory Cantilo, Fontána, folklorní soubor Marjánek, kapelu The Dixie Hot Licks, instrumentální skupinu 10 Strings.

Možnost komentovaných prohlídek budov Lesního mlýna je přihlášena do programu Dny evropského dědictví.