Předchozí
1 z 7
Další

George Ezra

21. 2., Sportovní hala FORTUNA, Praha-Holešovice

Geroge Ezra na Colours of Ostrava v roce 2018Geroge Ezra na Colours of Ostrava v roce 2018Zdroj: Deník/Hana Langrová

Držitel ceny BRIT Award a multiplatinový hudebník George Ezra se vrátí do Prahy v rámci turné k albu Gold Rush Kid, které vyšlo loni 10. června. Jeho předzvěstí byl singl Green Green Grass, který ihned po vydání zamířil na přední příčky britského žebříčku. Jde o neodolatelně veselou písničku o těch nejlepších věcech, i když se dějí věci nejhorší: „Zelená zelená tráva, modré modré nebe, radím vám udělat mejdan v ten den, kdy vydechnu naposled,“ zpívá v ní Ezra.

„Kluk zlaté horečky? To jsem já,“ říká umělec k názvu dvanáctipísničkového alba Gold Rush Kid.

Bruce Dickinson, Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín a hity Deep Purple

2. 4., hala Univerzity Palackého v Olomouci

Bruce DickinsonBruce DickinsonZdroj: se svolením Pragokoncert

Už při vyslovení jména Jon Lord se srdce všech rockerů zatřesou vzrušením. Když se tento zakládající člen Deep Purple rozhodl po čtyřiatřiceti letech působení v kapele v roce 2002 odejít, zaskočil tím mnoho fanoušků, ale Lord, oddaný klasické hudbě, se chtěl jen naplno věnovat svým sólo projektům. Jedním z nich je Concerto for Group and Orchestra, který se mu zrodil v hlavě na konci 60. let, v době nejslavnější sestavy Deep Purple (Jon Lord, Ian Gillan, Ian Paice, Richie Blackmoore, Roger Glover).

Fanoušci si jej teď vychutnají v podání Bruce Dickinsona, zpěváka Iron Maiden, a dalších světových hudebníků. Doprovod obstará Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín.

Måneskin

14. 5., O2 arena Praha

MåneskinMåneskinZdroj: se svolením SodaPop Concerts

Poté, co se vyšplhali na vrcholy mezinárodních hudebních žebříčků a kralovali pódiím předních evropských letních festivalů, zavítají italští Måneskin do Prahy v rámci přesunutého turné Loud Kids on Tour.

Půjde o zastávku, která se uskuteční díky spolupráci Rock for People Concerts a SodaPop Concerts. Fanoušci se tak dočkají stejně energické show plné temperamentu, jakou čtveřice ve složení Victoria (baskytara), Damiano (zpěv), Thomas (kytara) a Ethan (bicí) předvedla na Rock for People Hope.

Diana Krall

Zdroj: Youtube

19. 5., Boby Centrum Brno
20. 5., Kongresové centrum Praha

Zpěvačka, pianistka a skladatelka Diana Krall se do České republiky pravidelně vrací, letos to bude již po čtvrté.

„Jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout s managementem Diany Krall a zařadit Prahu na její seznam chystaného evropského turné. Již jsme se o to pokoušeli dříve, ale kvůli dobíhajícím covidovým opatřením a termínům se nám to podařilo až na letošní rok. Její poslední koncert u nás před šesti lety byl strhující, a tak věříme, že její příznivce opět potěšíme,“ říká pořadatelka pražského koncertu Milena Palečková z agentury 10:15 Entertainment.

Depeche Mode

30. 7., Letiště Letňany, Praha

Depeche ModeDepeche ModeZdroj: se svolením Live Nation

Kapela Depeche Mode pro české publikum vždy znamenala hodně. Nejen proto, že ovlivnila místní módu konce osmdesátých let, ale také z důvodu, že jako jedna z mála západních formací vystoupila v Praze ještě před pádem železné opony.

Nyní se Depeche Mode rozhodli vrátit na koncertní pódia a zastaví se také v Praze, kde se českým fanouškům představí se svou doposud největší show na pražském letišti Letňany. Jejich tour nese název Memento Mori.

Ewa Farna

14. 10., O2 arena Praha

Ewa FarnaEwa FarnaZdroj: se svolením Bestsport

Česko-polská zpěvačka oslaví své třicáté narozeniny stylově - svým doposud největším koncertem v pražské O2 areně. Zlatá slavice a držitelka ceny Anděl, která před rokem oslavila neuvěřitelných patnáct let na hudební scéně, během tohoto mimořádného večera představí písně ze všech svých alb včetně posledního, kritiky vysoce oceňovaného UMAMI.

Zazní samozřejmě skladby Měls mě vůbec rád, Boží mlejny melou, Leporelo nebo zlidovělé Boky jako skříň. Kromě nostalgického bilancování přinese především nemalou dávku pozitivní energie.

Očekávané desky

Václav NeckářVáclav NeckářZdroj: se svolením Lenky Hatašové

Supraphon

únor:
Petr Skoumal, Pět Myšů – výběr písní pro děti (k nedožitým 85. narozeninám autora)

březen:
Abraxas box (k výročí kapely)

červen:
Tata Bojs (nové album)

srpen:
Precedens – Doba ledová (reedice CD+LP)

září:
Hana Zagorová (speciální album vyjde jako roční připomínka jejího úmrtí)

říjen:
Škwor (nové album)
Lucie Bílá (nové album)
Štefan Margita – Lidovky (nové album + turné)
Václav Neckář Best of… k osmdesátým narozeninám

Zpěvák a frontman kapely Jelen Jindra Polák
Našemu desaterákovi nadělíme album i O2 arenu, říká Jindra Polák z Jelena

Warner Music Czech Republic

jaro:
Katapult – Nostalgia (nové album)

Universal Music

Leden:
Adam Mišík feat. Ben Cristovao: Zapomenout

Adam Mišík loni nastartoval novou éru tvorby, kdy se Sergeiem Barracudou vydal úspěšný track Prach, který se stal titulní písní filmu Banger, v němž Adam zároveň ztvárnil hlavní postavu. Nový zvuk a novou show představí v rámci koncertů, které se uskuteční 26. dubna v Brně a 27. dubna v Praze.