Čtrnáctý ročník festivalu Múzy na vodě, který se orientuje spíše na starší, „ostřílené“ hvězdy, začal v neděli večer a potrvá do 6. července.

Umělci různých hudebních žánrů a tanečníci z Jihočeského divadla vystoupí vždy ve 21.30 hodin naproti Sokolskému ostrovu, odkud budou přihlížet a poslouchat diváci, na pontonu na řece Malši.

Program:pondělí 2. 7. od 21.30 h
Hradišťan & Jiří Pavlica
úterý 3. 7. od 21.30 h
Michaela Gemrotová & Marian Vojtko
středa 4. 7. od 21.30 h
Václav Marek & His Blue Star
čtvrtek 5. 7. od 21.30 h
Balet extra Jihočeské divadlo
pátek 6. 7. od 21.30 h
Hana Zagorová & Boom! Band Jiřího Dvořáka

Festival zahájil v neděli Daniel Hůlka s Lubomírem Brabcem. V pondělí vystoupí Hradišťan a Jiří Pavlica. Iva Sedláková z budějovického odboru kultury říká: „Hradišťan vyloženě stál o to, aby mohl hrát na vodě. Ještě jsme je tu neměli.“

V úterý se bude konat muzikálový večer, na kterém uslyšíte jihočeskou rodačku Michaelu Gemrotovou a Mariana Vojtka. Středeční večer bude tematicky orientovaný na stoleté výročí republiky. Vystoupí na něm Václav Marek a jeho skupina Blue Star. Kromě hudby bude na programu i balet. Ve čtvrtek uvidíte tři choreografie Jihočeského divadla, a to Elixír Viktora Konvalinky, Where are you od Julie de Meuelemeester a Silent Protest Zdeňka Mládka.

Největší osobnost si festival nechává na závěr. „Třešničkou na dortu bude poslední vystoupení,“ láká Iva Sedláková.

Přijede zpěvačka Hana Zagorová. „Má v létě dva koncerty, jeden z nich u nás,“ libuje si Iva Sedláková. Se zpěvačkou se na pódiu objeví Boom! Band Jiřího Dvořáka.