Strakonice – Krajská loutkářská přehlídka SKUPOVY STRAKONICE s postupem na Loutkářskou Chrudim se bude konat ve dnech 17. – 19. března ve Strakonicích

Program:

Čtvrtek 17. března
SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ 51. ROČNÍKU
9.00 hod. velký sál, Dům kultury
Divadlo STUDNA Hosín – Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Příběh se odehrává v pohádkové budoucnosti, střídavě na hradě krále Darka, ve smíšeném lese, v černé černokněžníkově věži, u stromu, u jezera, u skály a znovu v rodišti prince Olina. Klasický příběh, který vás už nemůže ničím překvapit? Ale může, věřte, že může… Obří dřevěná scéna, jeden metr velké loutky, rozšafný pružinový kohout, netradiční hudební nástroje, dialogy sršící vtipem, písně nadzvedávající vaše nohy. To vše a ještě mnohem víc… Představení určeno pro děti MŠ od 3 let. Vstupné 40,- Kč
8.30 a 10.00 hod. Rytířský sál (I. nádvoří strakonického hradu)
Divadlo Koňmo – Vyprávění starého vlka aneb pravda o Karkulce.
Mnohokrát a mnoha způsoby, byla již vyprávěna jedna z nejznámějších a nejpopulárnějších pohádek „Červená Karkulka". V původních verzích vlk sežere babičku a Karkulku a tím pohádka končí. Bratři Grimmové k tomu přidali myslivce, který příběhu dá „ dobrý" konec – rozpáře vlkovi břicho a tak zachrání babičku s Karkulkou. Zeptal se však někdo starého vlka, jak tomu opravdu tenkrát bylo? Vžijme se do jeho kůže, den za dnem žít s cejchem krvelačného zvířete.
Nová pohádka Divadla Koňmo těmto pomluvám a lžím učiní přítěž. Vlk si již nenechá líbit, aby se o něm po celém světě roznášely pomluvy a bude vám vyprávět, jak to skutečně bylo.
Představení určeno pro děti MŠ od 3 let. Vstupné 40,- Kč.

Skupovy Strakonice - 50. ročníkPátek 18. března
8.30 a 10.00 hod. KZ U Mravenčí skály
Divadlo ELF – J E Z I N K Y B E Z I N K Y Aneb Smolíček 3x jinak.
Rozpustilá taškařice plná veselých písniček a skotačení mimických loutek.
Co vlastně víme o životě jezinek? Proč unášejí jen malé zlobivé chlapečky? To se snaží odhalit dva potrhlí vědátoři – doktor Smolík a docent Jelének. Protože žádnou jezinku nikdy nelapili – ba dokonce ani neviděli, hledají inspiraci v pohádkách. Tam se to jezinkama jenom hemží! Na konci nejsou naši badatelé o nic moudřejší než na začátku. Potvrdili však jednu starou známou pravdu: JEZINKY JSOU NESMRTELNÉ!
Představení určeno pro děti MŠ od 4 let. Vstupné 40,- Kč.

15.00 hod. Kulturní zařízení U Mravenčí skály
Loutková scéna Radost – TŘETÍ SUDIČKA
Ale takový už je svět, takový je zákon rovnováhy, vždycky se najde nějaká vada na kráse. Anebo krása na vadě? Vstupné 40 Kč.

17. 00 hod. – Kulturní zařízení U Mravenčí skály
Rodiče a přátelé MŠ Lidická – SEDMERO KRKAVCŮ.
Matka zakleje svých sedm synů v krkavce. Jejich sestra Bohdanka se vydá je vysvobodit.
Vstupné 40 Kč.

Sobota 19. března
10.00 hod. Kulturní zařízení U Mravenčí skály
LS NITKA Písek – O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE.
Dvě maňásková představení pro nejmenší nás zavedou na venkovský dvorek a jeho okolí. V první pohádce si kohoutek a slepička otevřou nový obchod a jejich zákazníci jsou další zvířátka. Ve druhé pohádce zažijí celou řadu trampot s prkýnkem.
Vstupné 40 Kč.

13.00 hod. Kulturní zařízení U Mravenčí skály
Jiskra Borovany – KAŠPÁREK, ŠVEC A ČERT
Švec upíše duši čertu. Po deseti letech si pro něj čert přijde, ale ševci se do peklanechce. Kašpárek spolu se ševcovou dcerou přelstí čerta a potom i samotného lucifera. Vstupné 40 Kč.

15.00 hod. Kulturní zařízení U Mravenčí skály
Malá scéna MKC Hořovice – O PRINCEZNĚ A ČARODĚJNICI.
Čarodějnice se chce stát královnou a ublíží i princezně. K vítězství nad zlou čarodějnicí pomůže malý čertík, který s králem a princeznou žije na zámku. Vstupné 40 Kč.

16.30 hod. Kulturní zařízení U Mravenčí skály
Spolek třeboňského loutkového divadla – NEPOSLUŠNÁ KŮZLÁTKA
Kdo by neznal „Kůzlátka, kůzlátka, otevřete vrátka!" může se přesvědčit v naší pohádce, jestli kůzlátka poslechla maminku a vlkovi skutečně neotevřela.
Vstupné 30 Kč.

V rámci loutkářské přehlídky bude od 12. do 20. března otevřena prodejní výstava loutek Vlastimila Růžičky v sále U Kata.
Otevírací doba výstavy: Út – Ne: 9.00 – 17.00 hod. Vstupné 20,- Kč Skupinová sleva nad 10 osob vstupné 15,- Kč/osoba.