STRAKONICE

ÚTERÝ

Kurzy počítačové gramotnosti – Zájemci se naučí cestování s internetem. Jak si zjistit jaké bude počasí, kdy jedou vlaky nebo autobusy a jak se zorientovat v mapách. Přednostně pro čtenáře Šmidingerovy knihovny. Studovna v oddělení pro dospělé od 10.30 hodin.

PÁTEK

Krásná noc je lásky čas – Smetanovi filharmonici Praha

Dirigent: Hans Richter, Mezzosoprán: Denisa Neubarthová

Soprán: Neivi Matinez. Hrad – 2. nádvoří od 20.30 hodin. Vstupné 250 korun.

BLATNÁ

ÚTERÝ

Skutečné příčiny nemocí – Beseda pro všechny, kteří se chtějí dozvědět, jak předcházet nebo se zbavit zdravotních disharmonií u dětí nebo dospělých. Proč nemoci přichází, určení příčin pomocí irisdiagnostiky (diagnostika oční duhovky), vliv stravy na lidský organismus, vliv psychiky na lidský organismus, práce s podvědomím. Vstupné dobrovolné. Kavárna KCAŽ od 17 hodin.

BLATNÁ

ÚTERÝ

Podfukářky – Svět je plný bohatých, zkažených a sebejistých mužů. A přesně takové milují hrdinky komedie Podfukářky. Okouzlující Angličance Josephine (Anne Hathaway) a trošku neohrabané Američance Penny (Rebel Wilson) totiž nejde o lásku, ale jen a jen o peníze… hodně peněz. Kino od 20 hodin, vstup 120 korun.

CHELČICE

PÁTEK

Svatojánské slavnosti – Výroba svatojánských věnečků, aromaterapeutické stanoviště, dobroty pečené na ohni, svatojánský průvod ze zahrady ke kapli sv. Máří Magdaleny s májem pištínských baráčníků, koncert v kapli sv. Máří Magdaleny Na Lázni Duo semplice – Lukáš Dobrodinský (harfa), Vít Homér (flétna). Od 16 hod., Chelčický domov sv. Linharta.

VOLYNĚ

PÁTEK

František Nedvěd a skupina Tie Break – Večer plný pohody, vlídného slova a hlavně pěkných písniček z pera takových velikánů jako jsou Gordon Lighfoot, Don Williams, Jan Nedvěd. Koupaliště od 20 hodin. Vstup 200 korun.