Daleko více lidí než na předešlém turné Dole v dole si v úterní teplý večer tak akorát mohlo stěžovat na žalostně málo výčepů s pivem, kde se tvořily neskutečně nekrátící se fronty, či málo chemických záchodků. Řidiči zase na to, že se před a po koncertu okolo Husovky a Dlouhé louky skoro nehnuli z místa. V síti fanoušků skončil dokonce na pár desítek minut i policejní anton.


Většina fandů Kabátů ale na všechny starosti zapomněla s prvními kytarovými rify písničky Corrida. Pětice mužů ze severních Čech pak rozdováděnému publiku dávkovala takové pecky jako je Pohoda, Moderní děvče, Žízeň, Colorado, Frau Vogelrauch, Porcelánový prasata či V pekle sudy válej a z posledního alba nechyběli skvělí Burlaci či Malá dáma anebo Krtek Joy.


Už dávno neplatí, že Kabáty poslouchají hospodští povaleči s dlouhými vlasy, na koncertu bylo možné narazit na babičku s vnoučaty, vysokoškolské studenty anebo prosté normální lidi z ulice. Prostě pro město pod Černou věží to byl zase na dlouhou dobu jeden z největších zážitků a za rozummných tři sta pade za lístek, mělo několik tisíc lidí jasno, co budou dělat v úterý večer. Parádní výkon Kabátů završil tradiční ohňostroj.