Na odvážlivce chystají noční bojovku

V Paračově chystají na 2. června program pro dětský den. „Celou akci si vzal na starost obecní úřad a sbor dobrovolných hasičů, “ zmínil se starosta Jiří Štér. Pro děti je připravena spousta her jako například skákání v pytlích, opičí dráha, přetahování lanem nebo shazování míčků. „Připravujeme i jedno netradiční překvapení. Zapůjčili jsme si pravý vojenský stan a vyhlásíme noční bojovku, což určitě ocení především kluci. A pro pravé nebojsy bude zajištěna i možnost přespání,“ dodal. Pořadatelé nezapomněli ani na večerní táborák a opékání buřtů.

Vše začne vysázením stromů

Svaz žen v Česticích chystá na 2. června od 14 hodin oslavu dne dětí. Zahájí ji netradičně vysazení dvanácti listnáčů, které jsou jako náhrada za vykácené stromy v parku. „Počítáme, že se sejde do stovky dětí, pro které jsou pak připravené různé hry, soutěže a na závěr opékání párků,“ uvedla Jana Kovářová.

V pátek pozve bazén

Letní areál strakonického plaveckého stadionu po zimní přestávce o víkendu znovu ožil. Zatím se tam sice davy nevalily, ale i tak si tam mnozí v sobotu či v neděli odpoledne našli cestu. „Pokud bude počasí, budeme znovu otevírat už v pátek,“ přislíbil vedoucí bazénu Martin Walter. Na tento den totiž připadá Mezinárodní den dětí a právě ony mají vstup zdarma. Brány k venkovním bazénům by se však neměly zavřít ani v neděli.

Na sobotu se těší spousty dětí

I ve Slaníku se bude v sobotu od 13 hodin konat dětský den. „Přestože jsme menší obec, žije u nás na 35 dětí do 15 let, které si vždycky přivedou i další kamarády a proto počítáme s opravdu velkou účastí,“ řekla s nadšením starostka Marie Tůmová. Místa pro děti mají naštěstí dostatek. Soutěže a hry budou probíhat na travnatém hřišti, které sousedí s dalším víceúčelovým. Kromě toho se všichni můžou těšit také na hasiče, kteří předvedou, jak vypadá opravdový zásah. Příjemným zpestřením bude pro děti i ukázka leteckého modelářství. „Všechny velmi srdečně zveme. V pozdějších hodinách nebude chybět ani pořádný oheň a pokud nám bude přát také počasí, vydržíme jistě až do podvečerních hodin,“ dodala starostka Tůmová.

Červen patří především drobotině

Mateřské centrum Beruška Strakonice pojalo červen především jako měsíc dětí. Vůbec první akcí tak bude 1. června den dětí. Od 9.30 hodin je v centru připravena pohádka. Od 16. je na programu odpolední pochod s plněním úkolů a táborákem. Dětí, i když poněkud z jiného pohledu, se bude týkat i další program. Tím je 5. června přednáška MUDr. Kollorosové na téma První pomoc pro děti. Rodiče se z úst odborníka dozvědí, jak postupovat při popálení či opaření. Co dělat, když má dítě horečku a jak se chovat v podobných situacích.