Ve středečním kole jste dokázali vyhrát na ledě loni ještě loni extraligového Chomutova 4:1. Byl to z vaší strany povedený zápas?
Byl to dobrý zápas. Povedl si nám začátek. Vytvořili jsme si nějaké šance a určitě nám pomohl první gól. Ten nás vždycky trochu uklidní. Při přesilovce jsme pak dali i druhý. Byla to dobrá první třetina.

Druhá byla vyrovnanější?
Soupeř musel zkusit něco změnit a začal aktivněji. Prvních pět minut tam měl nějaké možnosti, ale pak už jsme zase začali hrát to, co jsme chtěli my. Důležitý byl náš gól na 3:0. Pak už jsme si to pohlídali.

I domácí trenér Martin Štrba uznal, že jste byli lepší. Měli jste celkově utkání pod kontrolou?
Řekl bych, že ano. Chomutov měl nějaké možnosti ve třetí třetině. Vedli jsme a už tam z naší strany asi nebyla taková koncentrace. Víceméně jsme ale zápas pořád kontrolovali. Na domácích se asi také podepsalo, že jim chybělo několik zraněných hráčů.

Potvrdilo se, že vám zápasy s papírově silnějšími celky vyhovují víc než s těmi slabšími?
To bych ani neřekl. Tyto týmy spíše hrají jiným stylem. Slabší celky spoléhají jenom na bránění a na brejky. Doufají, že z nich dají první gól a my znervózníme. Silnější mužstva s námi hrají hokej nahoru – dolů, což nám vyhovuje víc.

Čeká vás duel o první místo s Porubou. Napadlo vás, že právě tento klub povede po devíti kolech tabulku?
Nečekal jsem, že Poruba prohraje v prvních devíti kolech jen jeden zápas. Ale věděli jsme, že bude silná. Přišli tam kvalitní hráči, tým vede zkušený trenér Holaň. Bylo jasné, že se bude pohybovat výš než loni, což se také potvrdilo.

Scénář zápasu je naprosto ideální. Když vyhrajete za tři body, tak přeskočíte svého soupeře na čele tabulky.
Vyšlo to hezky. Bude to určitě atraktivní zápas.

Bude s vámi také Poruba chtít hrát otevřený hokej?
Těžko říct. Co si vzpomínám, tak loni proti nám Poruba vždycky betonovala. Uvidíme na videu, jakým stylem se prezentuje letos. Ale už to asi nebude jenom bránění.

Lídrem soupeře je nejproduktivnější hráč soutěže Vladimír Svačina. Zaměříte se na něj trochu víc?
Je to kvalitnější hráč, který hrál dlouhé roky extraligu. Určitě si ho budeme na ledě víc všímat. Porubě v začátku sezony hodně pomohl. Hlavně při přesilovkách.

Sobotní šlágr Motor – Poruba bude věnován dětem. Od 16 hodin bude před halou probíhat program, který je určitě zaujme. Hrát bude Hitrádio Faktor. Kromě hokejových dovedností s trenéry Motoru si budou ty pohybové děti tříbit se ZPMV. ZOO Hluboká zase přiveze spoustu atrakcí týkajících se zvířátek.