Duel druhého se třináctým týmem tabulky nakonec dopadl podle předpokladů. Poměr střel na branku 44:23 vypovídá o převaze domácího celku, přesto trenér Václav Prospal nebyl spokojen.

„Pro nás to bylo utrpěné vítězství. Kromě první třetiny měla naše hra k ideálu daleko. Ústí hrálo velmi dobře. Pokud bych byl nestranný, tak si tady zasloužilo uhrát víc. Čtyřicet minut se mi z naší strany vůbec nelíbilo,“ nešetřil náročný trenér přes tříbodový zisk kritikou.

Už v první třetině odstoupil kapitán týmu Zdeněk Kutlák. „Narazil do brankové konstrukce, což mu zabránilo, aby mohl v zápase pokračovat,“ vysvětlil Prospal absenci týmového lídra ve větší části utkání.

Duel nedohrála také trojice útočníků Babka, Gilbert a Doležal. Od třetího dějství totiž domácí střídačka stáhla hru jenom na tři útoky. „Od hráčů očekávám víc. Hlavně, že budou bojovat a hrát. Veřejné bruslení je v jiný čas než ve středu večer od půl šesté,“ neskrýval značnou rozmrzelost nad nasazením mužstva.

Hosté z Ústí podali výkon na hranici svých možností. Na bodový zisk jim to ale ani tak nestačilo. „Nevstoupili jsme do zápasu vůbec dobře. Dostali jsme jednoduchý a rychlý gól po naší chybě v předbrankovém prostoru,“ posteskl si trenér Slovanu Vladimír Machulda. „Do utkání jsme se pak trochu vrátili, ale každý trénink i zápas bojujeme s proměňováním šancí. To se nám zatím nedaří. Až začneme dávat góly, bude to vypadat také jinak,“ je přesvědčen.