Když jste najížděl na Davida Gábu, věděl jste dopředu, jak zakončíte?
Moc času na to nebylo. Podíval jsem se za sebe a viděl jsem, že obránce Vsetína mě dojíždí zleva a puk jsem měl na pravé straně. Věděl jsem, že mi půjde po hokejce, takže jsem měl čas na bekhendový blafák. Navíc Gábič byl docela vyjetý před brankou. Tak jsem věřil, že by tam mohlo být místo právě na tuhle kličku.

Hrálo roli, že Gábu znáte z vašeho předcházejícího společného působení v Motoru?
V této chvíli určitě ne. Byla to tak rychlá situace, že na to nešlo ani myslet. Podíval jsem se, v jakém je postavení, a podle toho jsem se rozhodl pro zakončení bekhendem.

Gól to byl nakonec vítězný, ale zároveň také hodně důležitý z toho pohledu, že Vsetín byl v této fázi zápasu o něco lepší. Souhlasíte?
Souhlasím. Byl to hodně důležitý gól. Navíc byl v oslabení, což mužstvo nastartovalo. Je jenom dobře, že jsme vedení dokázali udržet. A jak se později ukázalo, byl to gól vítězný.

V posledních vteřinách zápasu jste sahal ještě po druhém gólu, když jste z těžkého úhlu netrefil prázdnou vsetínskou branku.
Puk šel z našeho pásma hodně rychle. Myslel jsem, že ho dojedu dřív. Nakonec jsem ho dostihl až na brankové čáře. Zkusil jsem ho hodit na branku, odrazil se ke mně zpátky, tak jsem ho nahodil ještě jednou bekhendem, ale gólem to neskončilo. Ale to vůbec nevadilo. Hlavně, že jsme vyhráli.

Poslední zápasy vám nevyšly. Cítili jste proti Vsetínu velké zlepšení ve výkonu?
S tím jsme do zápasu šli, že už nesmíme prohrát. Od začátku jsme byli aktivní a snažili se soupeře napadat. Důležité bylo, že jsme zvládli začátek a neinkasovali jsme. S tím jsme měli předtím problémy. Hlavně, že jsme utkání zvládli a zvítězili.

Ve druhé třetině jste měli i kus štěstí, když vás soupeř místy přehrával.
Ve druhé třetině jsme udělali pár chyb. Hosté tam jeli dvakrát sami na naši branku. Naštěstí nás podržel Honza Strmeň v brance. V závěru jsme pomohli zase my jemu, že jsme hráli aktivně.

Bylo vyprodáno a diváci byli hodně pozitivní. Pomohli vám hodně?
Lidi nás hnali dopředu a bylo slyšet, jak duní celá hala. To nám určitě pomohlo.