Jeho hlavní předností jsou už léta úspěšná vhazování, což je standardní situace, kde Motor rozhodně potřebuje zlepšení. Tomáš Vak prozatím v klubu podepsal smlouvu do konce sezony.

Zkušený centr už v Českých Budějovicích v minulosti zanechal pozitivní stopu, na kterou tak může navázat. „Od příchodu Tomáše si slibujeme výrazné zlepšení úspěšnosti na vhazování, více kreativity do přesilovek a důraz kolem brankoviště. Proto jsme ho přivedli," charakterizoval generální manažer Stanislav Bednařík. „Tímto považujeme kádr pro zbytek letošní sezony za uzavřený," dodal.

„V Českých Budějovicích jsem už zapustil kořeny a jsem tak opravdu rád, že si tady znovu zahraji. Zažil jsem tu výborné časy, ale to, jak fandové ženou Motor teď, to je teprve něco fantastického. Věřím, že jim letos ještě uděláme velkou radost," sděloval první dojmy hráč, který na jihu Čech zažil bronzovou extraligovou sezonu. Jeho příchod z Kazachstánu je dohodnut, ale k tomu, aby mohl nastoupit už v sobotu proti Ústí nad labem, je nutné, aby včas dorazila jeho transferkarta.