Do branky hostí opět nastoupil Klouček, v sestavě naopak chyběli zranění beci Vydarený s Pavlinem, takže do obrany se znovu postavil univerzál Babka. V útoku absentoval nemocný Šimánek a místo v sestavě nezbylo na mladíka Beránka.

S mohutnou podporou početné skupiny svých fanoušků hosté soupeře v první třetině doslova válcovali, na střely na branku ji vyhráli 19:7, ale skóre bylo po první dvacetiminutovce vyrovnané 2:2. Jihočeši totiž doplatili na svou v poslední době snad jedinou bolest, kterou jsou zbytečná vyloučení.

Motor od úvodních minut zasypal Krále v domácí brance sprškou střel a vedoucí gól po přesné střele M. Nováka ze 6. minuty byl logickým vyústěním vývoje zápasu. Jenže při vyloučení Pavla tečoval nenápadnou střelou Marcela od modré těsně před Kloučkem Kadlec a bylo vyrovnáno.

Branka na 1:1 českobudějovický tým ještě více rozdráždila a brzy si vzal vedení zpět. Prudký švih obránce Plášila v přesilovce skončil přesně v horním růžku Královy klece. Stačilo však další vyloučení na hostující straně, střela Kangase Kloučkovi vypadla a další Fin v domácích barvách Korkiakoski už měl lehkou práci, když dorážel puk do úplně prázdné branky.

Ale svěřenci trenéra Prospala byli prostě lepší a potvrdili to po změně stran. Nejprve jim vrátil i potřetí vedení bekhendovou dorážkou a svým druhým gólem M. Novák, na 2:4 pak zvýšil Holec po přečíslení a přesné přihrávce od Venkrbce.   

Rozhodnuto ještě nebylo. Hosté vyrobili fatální chybu při střídání, Kadlec se řítil úplně sám na Kloučka a své sólo zakončil precizním bekhendovým blafákem – 3:4.  Motor však oplatil stejnou mincí. Kapitán Pýcha vyslal milimetrovým pasem do úniku Prokeše, jenž prostřelil Krále. A hosté zápasu nadále vládli. M. Novák v přesilovce po krásné kombinaci odmítl hattrick, Endál nastřelil tyč a na 3:6 zvýšil střelou mezi Královy betony Doležal. V závěru druhé třetiny ještě potrestal Královu hrubici Prokeš a po dvou třetinách tak byl stav zápasu 3:7!   

Do třetí třetiny vystřídal nešťastníka Krále v domácí brance Beran, ale brzy také inkasoval. Dokonce ve vlastním oslabení ho překonal ze sóla Prokeš a završil tak svůj hattrick. Pak už se plnily jenom obě trestné lavice a dva přesilovkové góly domácího Střondaly nemohly nic změnit na přesvědčivé výhře hostující celku.    

Branky a nahrávky: 12. M. Kadlec (Marcel, Jícha), 16. Korkiakoski (Kangas, Jánský), 28. M. Kadlec (Gaspar, Kukla), 56. Střondala (Korkiakoski), 59. Střondala (Šik, Kukla) - 6. M. Novák (Kloz), 15. Plášil (Kloz, Endál), 23. M. Novák (Endál, Kloz), 24. Holec (Venkrbec, Gilbert), 29. Prokeš (Pýcha, Plášil), 34. Zd. Doležal (R. Přikryl, Pýcha), 39. Prokeš (Christov, Babka), 44. Prokeš. Vyloučení: 15:13 (navíc host. Plášil 5 + do konce), využití: 4:2, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: Zubzanda, Jechoutek – Flegl, Belko. Diváci: 1704.
ČEZ Motor: Klouček – Plášil, Pýcha, Suchánek, Babka, Pavel. Lytvynov – Holec, Venkrbec, Gilbert – Nedál, Kloz, M. Novák – Zd. Doležal, R. Přikryl, Karabáček – J. Veselý, Prokeš, Christov. Trenéři Prospal a Totter.