V utkání se dá najít paralela s premiérovým duelem sezony proti Táboru B, který Strakoničtí prohráli doma 3:6. V obou případech měli výborný vstup do zápasu a vedli, ale od druhé třetiny už byl lepší soupeř.

„V první třetině jsme nevyužili řadu příležitostí k rozhodnutí zápasu a nedokázali jsme odskočit. Hosté tak cítili stále šanci," vysvětlil trenér Jiří Beneš.

Proti týmu z Vysočiny poslal Jihočechy do vedení ve 4. minutě Hrubý, za další čtyři minuty bylo vyrovnáno. V poslední minutě úvodního dějství pak znovu vrátil mužstvu od Otavy náskok Křenek.

Humpolečtí otočili trefami ve 28. a 34. minutě. To bylo podle kouče klíčové, při vyrovnání se utkání lámalo. „Jakmile vyrovnali, začali jsme být nervózní a naše hra nebyla dobrá. Nedokázali jsme využívat šance, celkově to bylo z naší strany hodně nevyrovnané, nedokázali jsme se psychicky zvednout," popsal Beneš.

V závěrečném dějství se opět dvakrát prosadili hosté ve 47. a 56. minutě a stanovili tak konečný výsledek. „Měli jsme rozhodnout hned v první části. Hosté vydrželi celý zápas výborně bruslit, hráli na brejky. Náš výkon šel s přibývajícím časem dolů – cítili jsme neschopnost dát gól. A naopak soupeř každou naši chybu potrestal," hodnotil trenér.

Hráči podle něj zápas rozhodně nevzdali a snažili se odevzdat maximum, ale dohrávali v křeči. „Kluci pracují a makají, ale nejsou výsledky. Věřím, že se to změní," uzavřel Jiří Beneš.

V dalším kole jedou Strakoničtí k duelu s Žirovnicí.

Sestava: Myslivec – Kovář, Hřebíček, Kloud, Gross, Hrubý, Kordík, Růžička, Binder, P. Řehoř, Čadek, Andrle, Šimoník, Křenek, Kurečka, P. Srb.