Strakoničtí jedou na led Hluboké nad Vltavou, s níž nemají v této sezoně příznivou bilanci. Venku jí podlehli vysoko 2:7 a doma minulý víkend 5:6 na nájezdy.

„V play off je těžké si soupeře vybírat. Budeme chtít odvést co nejlepší výkon a postoupit dál," uvedl strakonický útočník Jakub Šimoník. Série nemá výrazného favorita.

Radomyšl skončila po základní části sedmá a vyzve druhé Veselí nad Lužnicí. Úvodní střetnutí se odehraje v pátek v Písku od 19 hodin. Také Radomyšlští oba duely v základní části se soupeřem prohráli – venku 3:5, doma 5:6 na nájezdy.

„Venku jsme neodehráli špatný zápas. Troufám si říct, že jsme byli i lepší, ale udělali jsme chyby, včetně gólmana. V odvetě jsme nebyli v optimální sestavě, přesto jsme soupeři zatápěli," ohlédl se za duely trenér Radek Volf.

Favoritem je podle něj Veselí nad Lužnicí. „Ale jdeme bojovat, nic nevzdáváme!" K dispozici by měl mít lepší sestavu než naposledy.

Play off se letos hraje jen na dva zápasy systémem na body, případně skóre, prodloužení až po samostatné nájezdy. Začíná se na ledě horšího celku. Strakonice hrají odvetu v neděli od 17 hodin doma, Radomyšl jede ve stejný den do Veselí.