V posledním duelu ve Frýdku-Místku jste vedli na začátku 2:0, přesto jste se nakonec vraceli s prázdnou po porážce 3:4. Vyhodnotili jste si, kde byly příčiny porážky?
Dali jsme o gól méně než soupeř (úsměv).

To je celkem jasné už z výsledku. To jste si ani žádné hodnocení zápasu dělat nemuseli…
Jasně. Ukázali jsme si nějaké chyby, které jsme udělali. Doufám, že se z nich hlavně poučíme.

Ve středu proti Vsetínu to tedy bude lepší?
Věřím, že to lepší bude.

Pocházíte ze Vsetína. Bude to pro vás speciální zápas?
Neřekl bych, že speciální. Tyhle věci už tolik nevnímám. Jistě, některé kluky ze vsetínského týmu ještě znám, ale také je tam pro mě spousta neznámých hráčů. Už to tak neberu. Trošku jiné utkání to je, ale nic výjimečného.

Vsetín je nováčkem soutěže, který se netajil poměrně velkými ambicemi. Co říkáte jeho výkonům v dosavadním průběhu sezony?
Výkony jsou tak trochu kolísavé. Vsetínští to neměli jednoduché. Postoupili a mužstvo se tam měnilo za pochodu. Přijde mi, že se dokáží předvést proti silným soupeřům, ale naopak ztrácejí s týmy, se kterými bojují o play off. Protivníci z popředí tabulky je asi dokáží více namotivovat. Částečně zřejmě také splácejí nováčkovskou daň.

Valašský klub bojuje o osmé místo, které znamená poslední vstupenku do play off. Bude to pro hosty velká motivace?
My hrajeme o první místo, oni o osmé. Karty jsou jasně rozdané. Pro ně to bude také hodně důležitý zápas. Na osmičku ztrácejí čtyři body, a pokud by prohráli, tak sedmibodová ztráta by pro ně mohla znamenat i konečnou. I když samozřejmě bude záležet na ostatních výsledcích. Každopádně to bude důležitý zápas pro obě strany.

Proti vašemu mateřskému klubu jste si letos zahrál dvakrát. Zatímco doma jste vyhráli vysoko 8:0, na Lapači jste naopak 1:3 podlehli. Souvisí to s kolísavostí výkonů vašeho soupeře?
Vsetínští zahráli u nás docela dobře, ale paradoxně dostali osmičku. Doma se ale dokázal vyhecovat. Přišlo tam pět tisíc lidí, kteří byli šestým hráčem. Na lídra tabulky se vytáhli a hráli nad své možnosti. V tom utkání byli lepší. Ale je pravda, že to byly naprosto odlišné duely.

Jste v kontaktu s někým ze současného vsetínského kádru?
Ne. Byl jsem s Radimem Hruškou. Ten už ale odešel na Slovensko. Znám se ještě s Radimem Kucharzcykem a Tomášem Frolem. S Froličem si občas napíšeme, i když už jsme také docela dlouho nebyli v kontaktu. Moc kluků tam opravdu neznám. Ještě takové ty mladší Vsetíňáky, kteří tam za mého působení byli v dorostu, nebo i v žácích.

Vypíšete do kabiny prémii za případné vítězství?
Pokud budu vůbec hrát, tak určitě něco vypíši. Ale je nás tady více a sestava se točí. Pokud v ní budu figurovat, tak nějakou svačinu určitě slíbím.

Vaše sestava se hodně protáčí, ale nechtělo by to pomalu ji stabilizovat před blížícím se klíčovým závěrem sezony?
Je tady víc hráčů, takže se musíme nějak prostřídat. Na jednu stranu je dobře, že je v týmu větší konkurence. Na druhou už by to asi opravdu pomalu chtělo ustálit. Mohou však přijít různá zranění a všichni chceme, aby sezona byla dlouhá. Z tohoto pohledu rozhodně není špatné, když máme k dispozici širší kádr. I když sestava by se mohla trošku stabilizovat. Máme tady však tolik zkušených hráčů, že bychom si s tím měli poradit.