Domácí marodka se povážlivě rozrůstá. K dlouhodobě zraněnému obránci Mikušov a útočníkům Květoňovi s Mertlem totiž opět přibyl i brankář Kovář, kterého do hry znovu nepustila bolavá ruka. Jeho místa zaujal poprvé v sezoně Sáblík. Pouze z tribuny sledovala zápas také posila z NHL Radek Martínek, jenž poprvé nastoupí pravděpodobně až v pátek v Brně.

Naproti tomu hosté svou hvězdu z NHL nasadili. Do branky se postavil Michal Neuvirth. A ten poprvé kapituloval v 8. min., kdy matador Kotalík předvedl báječnou individuální akci, projel přes polovinu kluziště a bekhendovým blafákem s přehledem otevřel skóre.

O šest minut později však bylo vyrovnáno. Sparta využila svou první přesilovku po pouhých osmi vteřinách, kdy Sáblíka prostřelil Ton. Pouhých jedenáct vteřin před první sirénou domácí naprosto propadli při vlastní přesilovce. První šanci Hlinky ještě Sáblík zlikvidoval, ale proti dorážce zcela nekrytého zkušeného útočníka už zasáhnout nemohl.

Gólu v přesilovce se dočkali v prostřední části hry také svěřenci trenéra Draisaitla. Knotek si našlápl před Neuvirta a zamířil přesně k tyči. V závěru druhého dějství mohl strhnout vedení na stranu Mountfieldu Dej, jehož střela orazítkovala brankovou konstrukci.

Jihočeši jsou naladěni na vítěznou notu a potvrdili to i ve třetí třetině, kdy se také jim podařilo otočit skóre. Kapitán Šimánek našel milimetrovou přihrávkou najetého obránce Frühaufa a ten potřetí překonal Neuvirta.
Sparta se ale nechtěla vracet s prázdnou a vynutila si místy až drtivý tlak. Domácí celek se ale ubránil i při závěrečné power play.

Branky a nahrávky: 8. Kotalík (Vydarený), 26. Knotek, 44. Frühauf (Šimánek, Kotalík) – 14. Ton (Vallin, I. Rachůnek), 20. J. Hlinka (Pacovský).
Vyl. 6:5, využ. 1:1, v osl. 0:1. Rozhodčí: Pešina, Šindler – Jindra, Skopal. Diváci: 4012.
Mountfield:
Sáblík – Ptáček, Jank, Frühauf, Vydarený, Kolarz, Vráblík, Prokop – Soudek, Kotalík, Šimánek – Dej, Langhammer, Rousek – Červený, Kašpařík, Podlešák – Švihálek (43. Marek),   Knotek, Suja.Trenéř Draisaitl a Bělohlav.
Sparta:
Neuvirth – Philipp, Vallin, Milam, Husák, Gawryletz, D. Kočí, D. Sobotka – Ton, Broš, I. Rachůnek – Tenkrát, J. Hlinka, Pacovský – Jánský, Luňák, Bahenský – Y. Treille, Foster, S. Treille. Trenéři Žemlička a Votruba.

Hlasy trenérů – Peter Draisaitl (Mountfield): „Měli jsme trochu problémy v defenzivě. Sparta má hodně šikovných hráčů a nedařilo se nám je hlídat tak, jak jsme si předsevzali. Mužstvo hraje obětavě a dává do hry všechno, což přináší úspěchy, přestože děláme ještě spoustu naivních chyb."

Jan Votruba (Sparta): „Domácí měli výborné vstupy do všech třetin a dostávali nás pod tlak. Třetí třetinu jsme měli pod kontrolou, ale jedinou šanci jsme soupeři nabídli vlastní nedisciplinovaností. Zápasu by možná více slušela remíza, ale na to se nehraje…"