O tomto víkendu startuje Česká sledge hokejová liga a českobudějovičtí hokejisté nastoupí do zápasů v Pardubicích a v Olomouci s novým znakem na prsou, novými hráči, partnery i cíli.
Tým handicapovaných hokejistů si hodně slibuje od spolupráce s HC ČEZ Motor České Budějovice. „Bude to především motivace pro naše hráče, kteří se stanou nedílnou součástí hokejové rodiny Motoru. Spolupráce s Motorem nám přinese psychickou podporu a novou chuť do další práce," těší se předseda klubu vozíčkářů a zároveň aktivní hráč Zdeněk Klíma.
Po Spartě Praha se tak Motor České Budějovice stává druhým hokejovým klubem v republice, ve kterém funguje spolupráce nepostižených a handicapovaných hokejistů.
„Náš klub si udělal v celé republice dobré jméno a spojení se sledge hokejisty bude přínosem i pro nás. To, že kluci budou nosit jméno Motor, je dobrou vizitkou pro náš klub," je přesvědčen o přínosu pro celý českobudějovický hokej prezident HC ČEZ Motor České Budějovice Roman Turek.
Českobudějovičtí hráči sledge hokeje se mohou těšit na nové výzvy i na nové spoluhráče. Díky spolupráci s nadací ČEZ, Budějovickým Budvarem a PS Patrol si Motor sledge může dovolit přivítat ve svých řadách desítku hráčů z rakouské reprezentace, kteří Jihočechy v nadcházející sezoně posílí.
„Mužstva přivádí nové a mladé hráče. Jejich dravost je znát, a proto je stále těžší se v lize prosadit. Zápasy jsou mnohem vyrovnanější, jejich kvalita stoupá a o výsledcích často rozhoduje štěstí," je připraven čelit novým výzvám útočník Motor sledge Daniel Kalina, který patří mezi nejzkušenější ligové hráče.