Zatímco první třetina byla zcela vyrovnaná a přes šance na obou stranách branka nepadla, po změně stran dominovali hosté. Chovanem dali dva rychlé góly a měli i řadu dalších šancí. „Za stavu 2:0 jsme měli minimálně dvě tutové příležitosti na odskočení," posteskl si trenér Motoru Antonín Stavjaňa. „Měli jsme výborný nástup do druhé třetiny. Hráli jsme to, co jsme si domluvili. Přišly z toho góly i další šance."

Slavia ve druhé části hry nestíhala. Přesto se jí podařilo v přesilovce snížit. „Z naší strany tam pak přišel trochu strach o výsledek. Hokej už nebyl tak uvolněný jako třeba v první třetině, kdy se hrálo opravdu ofenzivně," všiml si.

Čtěte také: Michal Chovan vystřílel Jihočechům důležitou druhou výhru

Samotný závěr byl hektický. Sešívaní se odhodlali k power play, ale bojovní Jihočeši na čele s výborným Kváčou v brance už výhru udrželi. „Z naší strany byla v závěru dvě zbytečná vyloučení, ale zvládli jsme to," s úlevou v hlase konstatoval trenér. „Slavia hraje jednoduše a velmi dobře. Ale my už doma neprohrajeme," s úsměvem zdůraznil.

Krátce po závěrečném klaksonu ještě následovala hromadná bitka. „Zápas byl hodně vyšponovaný. Něco podobného vzniknout může. Je to play off," jen Stavjaňa pokrčí rameny.

Velkou pochvalu opět zaslouží gólman Petr Kváča. „Když dostanete jen jeden gól, tak se dobře hraje," přikývne Antonín Stavjaňa.

Zdroj: Deník/ Pavel Kortus