Hokejisté Radomyšle hrají o udržení čtvrté příčky, Strakonice mají motivaci ještě bojovat, aby na konci základní části nebyly na posledním místě.

Body potřebují oba okresní zástupci v krajské lize, takže v sobotním derby rozhodně nepůjde jen o čest. Písecká hala od 13.40 hodin hostí odvetu rivalů v soutěži.

Dlouhodobé výsledky a forma hovoří jasně ve prospěch domácích. Specifičnost derby však může jakékoliv papírové předpoklady smazat. A navíc, Strakoničtí po sérii porážek o sobě dali vědět minulý pátek, kdy v dohrávce 17. kola porazili Veselí nad Lužnicí – třetí tým tabulky (aktuálně druhý) – na jeho ledě 6:3. Navíc v útoku se představily dvě posily, a to zkušený Libor Nikodém a mladík Lukáš Bednařík.

Co před utkáním 19. kola řekli oba trenéři?

Radek Volf, Radomyšl

ROLE FAVORITA. „Podle tabulkového postavení my asi budeme favorit, ale pořád platí, že tyto zápasy jsou specifické. Tabulka hovoří o dlouhodobé formě a kvalitě, v tomto zápase se to maže a rozhodne, co kdo předvede na ledě."

VÝHRA STRAKONIC VE VESELÍ. „Sleduju Strakonice a bylo to překvapení. Ovšem my se musíme koukat sami na sebe, ne na soupeře."

POSILY SOUPEŘE. „Libor Nikodém je zkušený hráč, když se dostane do šance, dá gól. Bednařík je junior. V naší taktice nic měnit nebudeme."

SESTAVA. „Uvidíme, koho bude potřebovat áčko Písku. A v pátek čeká těžký zápas juniory s Třebíčí, i podle toho se uvidí."

CO ROZHODLO MINULE. „Nedělali jsme tolik chyb, také se projevila zkušenost některých našich hráčů."

Jiří Beneš, Strakonice

ŠANCE. „Nemáme co ztratit. Chceme samozřejmě vyhrát, odvést poctivý a kvalitní výkon."

S ČÍM LZE USPĚT. „Musíme se soustředit na svůj výkon, dobře bruslit, být dostatečně důrazní a snažit se proměnit co nejvíc šancí, pokud si je dokážeme vytvořit. Dále musíme soupeři hru dobrým pohybem znepříjemnit. Chtít budeme hrát jednoduchý hokej, zbytečně si nekomplikovat situaci složitostmi a musíme hodně střílet."

SESTAVA. „Momentálně ještě přesně nevím, v jaké sestavě budeme. Teoreticky bychom měli být komplet, i když účast Libora Nikodéma není na sto procent, ale podle mých informací by to mělo spíše vyjít. Co se týče brankáře, chytat bude David Havelec."

CO ROZHODLO MINULE. „Radomyšl je kompaktnější a zkušenější. Na druhou stranu nás celou sezonu provází problém s proměňováním šancí, dáváme málo gólů, tím situaci soupeřům ulehčujeme a pomáháme jim."