Úspěšná šňůra hokejistů Strakonic pokračuje! Popáté za sebou tým v krajské lize bodoval, z toho počtvrté naplno. Díky tomu se dál drží mezi nejlepšími osmi, stále na šesté příčce. Nyní má 15 bodů.

Mužstvo od Otavy hrálo podruhé v řadě doma proti outsiderovi z konce tabulky a znovu vyhrálo. A i tentokrát víceméně povinně. Poslední Soběslav v 10. kole porazilo v sobotu 26. listopadu 4:3 (3:0, 0:0, 1:3).

První třetina se hrála jasně v režii Strakonic, které byly lepší. Pěkné góly dali obránci. V 10. minutě poslal tým do vedení Hrubý, poté v 17. minutě zvýšil Všetečka a ve 20. minutě Ruda upravil už na 3:0.
Hosty poznamenalo zranění rychlého útočníka Marka Chalupského, který má zlomený kotník a skončil ještě večer v den zápasu na operačním sále.

V prostřední části týmy své šance nevyužily, naopak v posledním dějství viděli diváci čtyři branky. Hosté snížili hned ve 41. minutě a ve 47. minutě se přiblížili na rozdíl jediné trefy.

„Budíček," zaznělo z kotle fanoušků domácího celku a během 33 vteřin Strakoničtí dostali dvakrát výhodu trestného střílení. Major trefil jen tyčku, kapitán Růžička v 52. minutě uspěl blafákem mezi betony.
Hosté chvíli nato snížili, ale skvělý brankář Havelec, který byl vyhlášen hvězdou zápasu, už gól nedostal, když mu ještě v poslední minutě pomohlo břevno.

Komentáře trenérů

Jiří Beneš, Strakonice: „Rozjížděli jsme se pomaleji, ale postupně jsme byli lepším týmem, hru jsme kontrolovali a dali tři pěkné góly. Ve druhé třetině jsme utkání měli rozhodnout a dohrát ho v klidu. Bohužel asi došlo k uspokojení, neproměnili jsme opět řadu příležitostí a tím jsme udrželi soupeře ve hře. Soběslavští cítili šanci a tlačili se dopředu. Opět jsme se však opírali o výborný výkon brankáře Davida Havelce. Zavinili jsme si to sami, že to bylo drama až do konce."

Vlastimil Červenka, Soběslav: „Zápas jsme nezačali vůbec dobře. Nejen, že jsme přišli o útočníka Marka Chalupského, ale také jsme po první třetině prohrávali 0:3. Do druhé části jsme přišli jako vyměnění, začali jsem bojovat a vytvořili jsme si i několik šancí. Třetí dějství jsme zaslouženě vyhráli, ale ani to nestačilo na získání alespoň jednoho bodu. Stinnou stránkou zápasu byla trojice pruhovaných pánů, kteří působili, jako kdyby pískali zápas poprvé v životě."

První polovinu základní části soutěže zakončí Strakoničtí v neděli na otevřeném stadionu v Hluboké nad Vltavou, která je desátá a na kterou mají momentálně k dobru šest bodů.

Sestava: Havelec – Kovář, J. Srb, Kordík, Gross, Hrubý, Všetečka – Růžička, Dlouhý, Ruda, Major, Andrle, Čadek, Křenek, Kurečka, Šimoník, Vlček, Řehoř.