Kanonádou do sítě Vimperka zakončili základní část krajské ligy hokejisté Radomyšle. V závěrečném 22. kole v neděli 27. ledna smetli doma soupeře 12:2 (5:1, 3:1, 4:0) a v tabulce poskočili na pátou příčku, takže ještě předhonili okresního rivala Strakonice. Ve čtvrtfinále play off narazí Radomyšlští na čtvrtou Soběslav.

Zápas byl od začátku až do konce v režii domácích. „Měli jsme informace, že soupeř nemá obránce. My jsme byli v aktuálně nejsilnější sestavě," líčil trenér Radek Volf. „Zápas si hráči užili, stejně tak i diváci. Mohl jsem prostřídat také gólmany," dodal kouč.

Výše skóre podle Volfa odpovídá dění na ledě a hosty navíc ještě podržel brankář Podskalský. „Bylo to pro nás utkání bez velkých starostí."

Nemůže však být pohodové vítězství dvojsečné? Hráči si sice zastříleli, na druhou stranu nebojí se Radek Volf možného ukolébání před play off? „Je samozřejmě lepší vyhrát před prvním zápasem play off, jinak jde psychika dolů. Toto jsme si také zažili. A věřím, že současný tým v nejsilnějším složení přistoupí k vyřazovací části zodpovědně."

Soběslav. To je soupeř, přes kterého se Radomyšlští pokusí projít do semifinále play off. „Je to těžký soupeř, posílený. O postavení v tabulce rozhodl jeden gól rozdílu z našich vzájemných zápasů. Je to otevřená série," uvedl na adresu protivníka Radek Volf.

Čtvrtfinálová série začíná v pátek na ledě Soběslavi, v neděli se stěhuje do Písku a případný rozhodující třetí zápas by se hrál opět na Táborsku.

Fakta

Krajská liga – 22. kolo: Radomyšl – Vimperk 12:2 (5:1, 3:1, 4:0). Branky: 4. Kudrna (Řehoř, Novák), 12. Maroušek (Gába), 13. Pěnička (Mošovský), 15. Mošovský (Řehoř), 18. Neckář, 26. Kudrna (Řehoř), 35. Řehoř (Kudrna), 40. Sýbek (Maroušek), 41. Sýbek (Gába, Maroušek), 46. Mošovský (Řehoř), 52. Sýbek (Maroušek), 57. Sýbek (Maroušek) – 19. Hail (Pluhar), 21. Vinš. Rozhodčí: Dvořák. Vyloučení: 6:4, navíc Slabý (Vimperk) 20´TH. Využití: 2:0. Oslabení: 1:0. Diváků: 120.

Radomyšl: Knap (48. Havelka) – Burkoň, Neckář, Mazanec, Pěnička, Vejda, Stropnický – Gába, Maroušek, Sýbek – Řehoř, Kudrna, Mošovský – Jungbauer, Javůrek, Novák – Šmejkal.