V domácí sestavě nadále chybí zranění gólman Hrachovina, kapitán Gulaš, mladíci Chlubna s Tomanem a nově je doplnil také obránce Bindulis.

Jihočeši vůbec nezachytili vstup do zápasu. Hodně přísně nařízené trestné střílení ještě Strmeň Zdráhalovi kryl, ale ve 4. min. už Litvínov vedl. Českobudějovická obrana si špatně rozebrala soupeřovy útočníky a nekrytý Sukel zblízka zamířil nad Strmeňovo rameno – 0:1.

Motoru pochopitelně chvilku trvalo, než se ze šoku v úvodu zápasu vzpamatoval. Postupně sice přidával na obrátkách, ale nebylo to ono. A mužstvu moc nepomohla ani první vyloženě zpackaná přesilovka…

V 17. min. přišel trest. Přes nedůsledně bránící beky se prosadil Př. Svoboda a podstatně hladovější hosté, kteří si stále zahrávají s účastí v baráži, vedli už o dvě branky.

Domácí hráli v první mizerně, ale pouhou vteřinu před první sirénou zamířil v přesilovce od modré přesně k tyči obránce Šenkeřík – 1:2.

Kontaktní gól tým trenéra Modrého vyburcoval a do druhého dějství vletěl s úplně jiným úsilím. Byla to pořádná divočina, Motor soupeře drtil, ale zároveň zapomínal na zadní vrátka, takže na Strmeně se řítil jeden brejk za druhým.

Několik jich pochytal, ale na Kudrnovu trefu do horního růžku reagovat nemohl a Verva vedla znovu o dvě branky. Mohlo být ještě hůř, když neposedný kotouč létal mezi tyčkami domácí klece po brankové čáře, ale nepřešel ji, což si rozhodčí raději potvrdili na videu.

Ještě jeden gól však hosté ve druhé třetině přece jen dali a bylo to pouhých osm vteřin před jejím koncem. Soupeř v přesilovce na celé dvě minuty uzamkl kvartet Jihočechů v jeho třetině a nápor vyústil ve čtvrtý gól z hole Straky.

Do třetí třetiny nahradil Strmeně v domácí brance teprve sedmnáctiletý Maleček, který nastoupil v nejvyšší soutěži vůbec poprvé.

Předvedl několik povedených zákroků, ale ve 47. min. také inkasoval. Po rychlém přečíslení ho překonal Zdráhal.

Zápas už byl rozhodnutý. Litvínov jasně kontroloval svůj náskok a Motor tentokrát neměl sílu na zvrat. David Štich pak alespoň naložil Hrbasovi, za což inkasoval trest na pět minut a do konce zápasu, ale zároveň sklidil aplaus publika.

V početní výhodě pak ještě upravil Stříteský na konečných 1:6. Pětiminutovou přesilovku si zahráli v nervózním závěru zápasu i Jihočeši, ale bez gólového efektu.

Branky a nahrávky: 20. Šenkeřík (Pech, Abdul) – 4. Sukel (Demel), 17. Př. Svoboda (Irving, Gerhát), 24. A. Kudrna (Zdráhal), 40. P. Straka (Zdráhal, Estephan), 47. Zdráhal (Př. Svoboda, Estephan), 50. Stříteský (Jarůšek, V. Hübl). Vyloučení: 6:6 (navíc dom. Štich a Zygmunt 5 + do konce), využití: 1:2. Rozhodčí: Pešina, Mrkva – J. Ondráček, Zika. Diváci: 3435 (omezený počet – vyprodáno).

Motor: Strmeň (41. Maleček) – Piskáček, Percy, Bučko, Šenkeřík, Vráblík, Štencel, Štich – Karabáček, M. Hanzl, M. Beránek – Vondrka, Pech, Holec – D. Voženílek, J. Novotný, Abdul – Valský, Koláček, J. Ondráček. Trenéři Modrý, P. Martinec a Fousek.

Litvínov: Godla – Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, Strejček, Hrbas, D. Zeman – Zdráhal, Estephan, A. Kudrna – Jarůšek, Sukel, P. Straka – Fronk, Gerhát, Př. Svoboda – Havelka, V. Hübl, Zygmunt. Trenéři Vl. Růžička a V. Sýkora.

Hlasy trenérů – Jaroslav Modrý (Motor): „Utkání se nám nepovedlo. Vždycky, když jsme se trochu zvedali, tak se stalo něco negativního. Stálo nás strašně moc sil dostávat se zpátky do utkání. Litvínov hrál dobře a blahopřejeme mu k vítězství. Mladý Maleček dobře pracuje na tréninku, tak jsme mu ve třetí třetině dali šanci v brance, aby věděl, co extraliga obnáší. Zasloužil si ji.“

Vladimír Růžička (Litvínov): „Měli jsme poměrně dobrý vstup do utkání. Dali jsme dva góly a pak se nám dařilo zápas kontrolovat, i když tam byly momenty, kdy nás Budějovice přehrávaly. Podržel nás ale gólman. Hrozně důležitý byl náš gól na 1:4 v závěru druhé třetiny. Musím hráčům poděkovat za vynikající výkon, každé vítězství má v naší situaci nesmírnou cenu.“