Návrat legendárního českobudějovického hokejisty na jih Čech se stává skutečností. Prospal, jenž patřil k hlavním strůjcům postupu do extraligy v roce 2005, se vrací domů. „Celých pět let od znovuzrození klubu jsme byli s Václavem v kontaktu, ale až teď konečně nastaly takové okolnosti, aby se mohl do Motoru naplno vrátit. Právě on dostane na starost sportovní úsek klubu,“ popisuje velký návrat generální manažer klubu Stanislav Bednařík.

Přes tisíc zápasů v NHL, medaile z olympijských her, dvě zlata ze světových šampionátů a hlavně neutuchající touha vítězit, to je stručný profil Václava Prospala. Po skončení kariéry se věnoval trénování mládeže na Floridě, kde s rodinou žil, a poslední dvě sezony se jako asistent podílel také na chodu české hokejové reprezentace.

Teď se vrací do svého rodného klubu. „O návratu do Českých Budějovic jsem dlouho uvažoval, k Motoru mám hodně blízký vztah a záleží mi na něm. S rodinou jsme se nakonec rozhodli, že se vrátíme do Čech, a já se tak postavím výzvě vrátit České Budějovice na výsluní. Moc se na to těším,“ sděloval své první dojmy Prospal.

V klubu se Prospal stane lídrem týmu, který bude mít na starost sportovní úsek. Jak přesně budou definované další pozice a kdo je bude zastávat, to vše je zatím předmětem jednání a jasno by mělo být v příštím týdnu.

Prospal by však rozhodně měl být vůdčí osobou na lavičce a v kabině. „Každopádně Václav Prospal podepsal smlouvu na dva roky a své spolupracovníky si vybere sám podle svého přesvědčení,“ doplnil Stanislav Bednařík. Návrat jednoho z nejúspěšnějších odchovanců historie klubu je startem nové etapy, která má ale stále stejný cíl. „Věřím, že nás v tom fandové nenechají a budou stát za tím, co chceme a co si přejeme. Já za sebe můžu slíbit, že do toho dám všechno. Tak, jak jsem to dělal i jako hráč,“ uzavřel nový hlavní trenér Motoru Václav Prospal.