V podání českobudějovického týmu to byl klasické utkání. Soupeře přestřílel, vytvořil si i slušný počet šancí, ale dal jediný gól. V posledních třech duelech to byl jediný, což je hrozivá bilance. „Je to pořád stejné,“ kroutil hlavou i trenér Václav Prospal. „Těžko budeme vyhrávat na tomto levelu, pokud budeme otáčet puky na červené čáře. To jsou detaily, kterému předcházely prvním dvěma gólům. Šikovní hráči je potrestají. Tím, že nedáváme góly, tak si ani nedáváme možnost, abychom se z toho dostali,“ zlobil se po utkání. „Nechtěl bych, abychom si pokazili něco, co jsme tady deset měsíců budovali. Abychom to v posledních několika dnech sezony poslali do kytek,“ mrzí ho dosavadní nepovedený průběh baráže.

Jeho celek tak čekají poslední čtyři zápasy sezony, ve kterých už bude hrát jen o čest a své dobré jméno. Prospal však rozhodně nepředpokládá, že by tým zbývající zápasy vypustil. A ani nepočítá s nějakým masivním nasazováním juniorů do hry. „Junioři s námi trénují. Bavíme se o tom. Ale jak už jsem řekl. Dostali jsme se do baráže, kluci si to vybojovali. Že nám očividně něco chybí a nejsme tam, kde bychom potřebovali být, tak kvůli tomu tam teď nedáme jenom mladé kluky, aby se s tím prali oni,“ namítne kouč.

„Mužstvo je tady jasně dané a bude se s tím rvát až do konce soutěže. Pokud bude zdravotně v pořádku. Nějaké takové neduhy máme, nehrajeme samozřejmě v nejsilnějším složení, ale zraněními si prochází každý tým. Teprve potom bychom mohli uvažovat o tom, že mladí dostanou šanci. Ale takhle to bylo celý rok a budeme se toho držet i dál,“ zdůrazní.

Chomutov je v o něco lepší situaci než českobudějovický tým. Problémy zmítaný klub má ještě šanci na záchranu v nejvyšší soutěži, i když ta se pohybuje také spíše v teoretické rovině. To si uvědomuje i asistent trenéra Severočechů Jan Šťastný. „Bylo hrozně důležité, že se nám po pátečním zklamání podařilo kluky nějakým způsobem namotivovat,“ připomněl možná klíčovou prohru v domácím utkání s Kladnem. „Chtěl bych klukům poděkovat, jak k utkání přistoupili,“ dodal.

Přestože to také nebyl zrovna nějaký excelentní výkon, zvládli hosté zápas velice dobře a tři body je nechávají ve hře. „Chtěli jsme hrát aktivně a trošku zatlačit domácí, aby udělali nějaké chyby. Šance jsme měli a pak jsme dali gól od modré čáry. Ve druhé třetině byla hra z obou stran dost neurovnaná a uklidnila nás až druhá branka. Jak už je naším zvykem, tak jsme v závěru udělali zbytečné fauly. Soupeř toho využil, dal gól, ale jinak bych chtěl poděkovat mužstvu za to, že to nevzdává a bojuje až do konce,“ připomněl hodně složitou situaci svého celku v boji o záchranu extraligové příslušnosti.