Úvodní utkání série se hraje v pátek 17. března od 19 hodin v písecké hale, kde je Radomyšl doma. Trenér Radek Volf dobře ví, že favoritem je soupeř, suverén aktuálního ročníku. Ale se svým týmem ho chce co nejvíce potrápit a porvat se o postup do finále.

To by jistě bylo obrovské překvapení. „Víme, jakou sílu Český Krumlov má – rovná se loňskému David servisu. Má kvalitní kádr a trénuje. Ale jsou to také jen lidé… Budeme bojovat, jako jsme bojovali ve čtvrtfinále s Veselím nad Lužnicí,“ prohlásil kouč.

Radomyšlští se potkali se Slavojem nedávno, v závěrečném kole základní části. V něm už o nic nešlo a písecká farma v okleštěné sestavě prohrála na ledě soupeře vysoko 3:11. „Máme čerstvou zkušenost a víme, co čekat. Ale je pravda, že můžeme jen překvapit,“ dodal Radek Volf. Postupové šance vidí 60:40 ve prospěch Krumlova.
Výhodou by pro píseckou farmu mohl být nabitý program soupeře, který hraje současně i kvalifikaci o druhou ligu. První a vítězný duel nad Letci Letňany (5:4) odehrál Slavoj ve středu, v pátek hraje s Radomyšlí, v sobotu další zápas kvalifikace v Chebu a v neděli domácí odvetu krajské ligy.

„Samozřejmě, soupeř není ze železa a někteří hráči jsou už starší, únava tam bude znát. Ale uvidíme. Jak jsem řekl, jdeme bojovat. Budeme ve skoro stejné sestavě jako v minulé sérii, navíc můžeme počítat s druhým gólmanem Hauserem a uzdravil se Stropnický. Mužstvo je naladěné bojovně,“ zdůraznil kormidelník.

Medvědy z Českého Krumlova vnímá Radek Volf jako technické sehrané mužstvo „Určitě se musíme vyvarovat zbytečných faulů, přesilovky má soupeř dobré. Také nesmíme zbytečně ztrácet puky na modré čáře. Budeme se snažit minimalizovat chyby, směrem dopředu si vždy něco vytvoříme,“ uzavřel kouč.

Odveta se hraje v neděli 19. března od 17 hodin v Českém Krumlově.