Do hostující sestavy se vrátil po zranění obránce Vráblík, naopak vypadl distancovaný Kučný. V útoku nahradil Nejezchleba M. Novák. Domácí legenda Jaromír Jágr nastoupila opět jen na úvodní střídání a hned se odebrala na střídačku.

Jihočeši zvládli báječně vstup do utkání. Po pouhých devětadvaceti vteřinách vedli. Nahození F. Nováka se dostalo až k Dostálkovi, který ho neměl problém doklepnout do odkryté branky.

Jenže radost netrvala dlouho. Už v 7. min. unikl hostující obraně kladenský kapitán Tůma, a ač atakován Čápem, zasunul kotouč přesně mezi Kváčovy betony.

Strhnout vedení na stranu hostí mohl bojovník Květoň dokonce ve vlastním oslabení. Zamířil však těsně vedle Cikánkovy klece. Kladenský gólman pak svůj tým podržel při přečíslení soupeře a střele Vampoly. Na druhé straně se zaskvěl při kladenské přesilovce Kváča, když vytáhl těžkou střelu Hořavy.  

V 17. min. však už Rytíři vedli a byl u toho znovu domácí kapitán Tůma. Jeho tvrdou střelu nešťastně tečoval obránce Pavlin a gólman Motoru nestačil reagovat. Další velká možnost Pekra naštěstí gólem neskončila a Kváča ustál i spršku střel v závěru úvodního dějství, takže do kabin se šlo poprvé za stavu 2:1 pro Kladno.  

Budějovické dámy si v pátek užily v KD Metropol Ladies Night.
OBRAZEM: Pátek v Metropolu patřil ženám

    

Do druhého dějství vstoupili hosté aktivně, jenže z tlaku nic nevytěžili a naopak sami inkasovali. Ve 24. min. Pekr tečoval Štichovu střelu a bylo to už 3:1. To byla pro Motor rána do vazu a na ledě začalo existovat jen jedno mužstvo. To v modrých dresech…

Další pohroma ale naštěstí nepřišla a v polovině zápasu jeho průběh hosté zase zdramatizovali. Nedorost vyhrál buly a nekrytý Čermák zamířil z prostoru mezi kruhy přesně.

Ve 35. min. zahrával Tůma trestné střílení, Kváča mu však skvělým zákrokem hattrick překazil. V závěru třetiny hrál Motor kratičkou přesilovku pět na tři, leč bez gólového efektu.

V úvodu třetí třetiny se hosté nadechli k náporu. Nebyl nijak drtivý, ale postupně začali soupeře svírat. Jenže gól padl na druhé straně. Po Štindlově střele vyšťoural kotouč ve skrumáži před Kváčovou klecí Machač a umístil ho do sítě – 4:2.

To byl definitivní zlom v utkání. Kladenští už si jen kontrolovali dvoubrankový náskok a navíc hrozili z nebezpečných brejků. "Bojujte za Motor," znělo z početného kotle českobudějovických fanoušků. 

Minutu a  padesát vteřin před koncem si hostující střídačka vzala oddechový čas a odvolala brankáře. Power play ale vyzněla zcela do ztracena…

Branky a nahrávky: 7. D. Tůma (J. Kloz), 17. D. Tůma (J. Kloz, Kubík), 24. Pekr (Štich, Strnad), 46. Machač (Štindl) - 1. Dostálek (L. Rob ml., F. Novák), 31. Čermák (Nedorost, Kutlák). Vyloučení: 4:7, bez využití. Rozhodčí: Kašík, Wagner – Hejl, Podrazil. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 3:0.  

Filip Hašek dal v Hradci jediný gól Dynama.
Hašek: Prohru z Hradce musíme v neděli odčinit

ČEZ Motor: Kváča – F. Novák, Kutlák, Vráblík, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – Dostálek, L. Rob ml., Jonák – Heřman, Mikyska, L. Květoň – M. Bárta, Galamboš, M. Novák. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.

Hlasy trenérů - Pavel Patera (Kladno): "Nepovedl se nám začátek utkání a dostali jsme rychlý gól. Ale naši kluci si věří. Otočili jsme skóre a ve druhé třetině se nám hra líbila. Měli jsme velmi dobré pasáže. Soupeř pak snížil a důležité bylo, že jsme se ubránili a Budějovice nevyrovnaly. Gól na 4:2 nás uklidnil a zbytek zápasu jsme zvládli docela zkušeně."   

Luboš Rob st. (Motor): "Vstoupili jsme do utkání velmi dobře a hned ze druhého střídání jsme dali gól. Domácí vyrovnali po naší zbytečné nevynucené chybě ve středním pásmu. Kladno pak zápas otočilo a v podobném duchu se utkání odvíjelo až do konce. Vyrovnaný zápas, ale opět vyhrálo Kladno. Co víc k tomu říct…"