Do hostující sestavy výrazně promluvila marodka. Mimo hru jsou obránci Vráblík s Kučným a útočníci Květoň, Bárta, Nejezchleb a Pajič. Do elitního prvního útoku se tak posunul Vlček a z Tábora byl povolán Šulek. V domácí brance se objevil místo Růžičky vítkovický Dolejš.

Oslabení Jihočeši vstoupili do zápasu hodně špatně. Hned v úvodu zápasu nechali před vlastní brankou opuštěnou dvojici domácích hráčů a Marunovu přihrávku si Kváča nešťastně srazil do vlastní sítě.

Rychle inkasovaná branka vyburcovala Motor k náporu a Dolejš v brance Havířova několikrát zachraňoval jen s velkou dávkou štěstí. Hosté poté přežili tutovku Fronka, jenž mířil těsně vedle. Vyrovnáno bylo v 7. min. po báječné akci Václava Nedorosta, který se ve vlastním oslabení protáhl před Dolejše a zasunul kotouč mezi jeho betony.

Svěřenci trenéra Jelínka poté zvládli i další těžký moment, když ubránili půlminutovou přesilovku soupeře pět na tři i další dvě klasické početní výhody domácích.   

Po změně strana začínal mít Motor soupeře postupně přehrávat. Po Vampolově akci puk klouzal pár centimetrů před brankovou čarou, ale bohužel ji nepřekonal. Přišlo to až ve 28. min. v přesilové hře. Dostálek první střelou nastřelil Dolejše, ale odražený kotouč šikovně zasunul za jeho záda.

Hosté začali kontrolovat hru a dvě minuty před druhou sirénou přidali i třetí branku. Pavlin vysunul Čermáka, jenž se natlačil před Čermáka a bekhendem zavěsil puk pod horní tyčku.   

Jeden z klíčových momentů zápasu přišel na začátku třetího dějství. Hosté ubránili více než minutovou dvojnásobnou přesilovku soupeře a pak už jenom kontrolovali svůj dvoubrankový náskok. Dostálek své sólo v závěru zápasu neproměnil, ale to už na výhře hostí nemohlo nic změnit. Dvě minuty před koncem Havířov odvolal brankáře. Gólman Kváča zkusil dát gól přes celé hřiště, prázdnou branku však těsně minul. Heřman už to měl jednodušší, dovezl puk do opuštěné klece a upravil tak na konečných 1:4.  

 Branky a nahrávky: 1. Maruna (Tomi, Kotala) – 7. Nedorost (Čáp), 28. Dostálek (Vampola), 38. Čermák (Pavlin, L. Rob ml.), 59. Heřman. Vyloučení: 3:6, využití: 0:1, v oslabení: 0:1. Rozhodčí: Dědek, Přikryl – Bryška, Novák. Diváci: 2870. Stav série: 0:3.  

ČEZ Motor: Kváča – Čáp, Kutlák, F. Novák, Fillman, Pavlin, Pýcha – Vlček, Vampola,   Nedorost – Čermák, L. Rob ml., Jonák – Dostálek, Mikyska, Heřman – Galamboš, M. Novák, od 28. navíc Šulek. Trenéři Jelínek, L. Rob st. a Kotalík.