S vyrovnanou bilancí pět vítězství a pět porážek prošli první polovinou základní části krajské ligy hokejisté Radomyšle. Znamenalo to čtvrté místo. Odvetnou část začal tým pod vedením trenéra Radka Volfa úspěšně, když jako teprve druhý dokázal porazit třetí Český Krumlov (5:3).

Jak jste zatím spokojený s výsledky a umístěním?
Jsme spokojení. Hlavně proto, že mančaft znovu vznikal, i když s některými staronovými hráči. Ale z poloviny se vyměnil. Myslím, že naše umístění odpovídá tomu, jak jsme dosud hráli.

Aktuálně jste čtvrtí. Myslíte si, že ještě můžete atakovat vyšší příčky, nebo ty jsou dané pro trio zatím nejlepších, které si je už pohlídá – David servis České Budějovice, Veselí nad Lužnicí, Český Krumlov?
Myslím, že první a druhé místo je asi dané – David servis a Český Krumlov. Slavoj má vyrovnanější tým a větší sílu než momentálně druhé Veselí. Tyhle mančafty mají stabilní sílu a asi si to pohlídají. Ale porazili jsme teď právě Krumlov a pojedeme překvapit do Veselí. Třetí místo je podle mě ještě stále ve hře.

Se všemi z první trojky jste prohráli v první části soutěže. Odvety jste začali výhrou nad Českým Krumlovem a teď vás čeká zápas ve Veselí nad Lužnicí. Věříte, že můžete opět uspět nad týmem nad vámi?
V první polovině jsme herně neměli na David servis, ten je jinde. Dělá vše pro postup, který mu přeji. Jinde jsme ale herně nepropadli. Hratelný zápas je to určitě. Ovšem v jaké sestavě pojedeme, to se uvidí asi až v sobotu. Možná vezmeme i některé hráče z áčka, kteří tolik nehrají. Pojede také stejné jádro z juniorů. Připravujeme se, chceme tam být konkurenceschopní.

Jak jste spokojený po herní stránce, co potřebujete zlepšit?
Zlepšit musíme určitě začátky utkání a přesilovky. Asi je to tím, že jsme hodně omladili… Ale přesilové hry nám nejdou. Občas nějakou proměníme, ale není to ideální. Zbytečně moc vymýšlíme, hrajeme složitě a z toho pramení ztráty kotouče a brejky. Naposledy třeba s Krumlovem soupeř v jedné naší přesilovce jel třikrát sám na branku, což je hodně špatně.

Zmínil jste, že máte mladé mužstvo. Jak jste zatím spokojený
 s výkony mladíků?
Mladí kluci jsou na tom dobře kondičně, bruslí, ale chybí jim zkušenost. Co očekávám, to mají. Ale měli by se víc prosazovat střelecky. Musí se konečně předvést a ne spoléhat jen na starší a zkušené kluky. Musí se také sami posunout výš.

Mělo v nějakém zápase větší vliv, že jste farmou Písku a tedy musíte skládat mužstvo podle toho, jak hraje jeho áčko a junioři ve svých soutěžích?
Stalo se to jednou, když jsme jeli do Humpolce. Měli jsme hodně rozbitou juniorku v té době, chybělo osm hráčů. Jeli jsme tam s dvanácti lidmi. Ale do konce základní části už se to nestane.

Před začátkem sezony po přípravě jste říkal, že vaše defenziva zatím převyšuje ofenzivu a že obranná činnost by mohla být vaší doménou. Myslíte si to stále, potvrdilo se to?
Pokud se nám sejdou všichni zkušení obránci, v defenzivě to máme slušně poskládané. Ale přihodilo se také, že dva tři zkušení nejeli a třeba Filip Procházka kvůli zdravotním problémům ještě nenastoupil. Ale potřebovali bychom dávat víc gólů. Už konečně ve větším počtu i mladí hráči, jak jsem dříve zmínil.

Kterého vítězství si ceníte zatím nejvíce?
Potěšilo vítězství v Soběslavi, kde jsme byli na porážku. Prohrávali jsme 0:3 a otočili to. Výhra v derby ve Strakonicích 4:2 také samozřejmě těší. S Českým Krumlovem to teď v domácí odvetě bylo nahoru a dolů. Jak jsme vyhráli, mohli jsme stejně tak klidně také prohrát.

A jaké porážky naopak nejvíce litujete, s kým jste přišli o body zbytečně?
Mrzí porážka v Milevsku. Měli jsme daleko lepší mančaft a ztratili jsme to jen herní nedisciplinovaností.