Co je náplní přípravy a jaký tým Strakoničtí mají, o tom hovořil asistent trenéra Stanislav Kašpar, který tým vede spolu s Milanem Řehořem.

Jak jsou hráči připraveni po suché části a následném měsíčním volnu?

Je to tak půl na půl. Polovina je opravdu připravena dobře, u té druhé, která měla pracovní, školní nebo jiné povinnosti, je vidět, že má deficit. Hlavní teď je, aby si kluci po dlouhé době zase zvykli na led.

Jak máte s trenérem Milanem Řehořem přípravu naplánovanou? Jak by měla vypadat do startu sezony?

V každém případě chceme, aby mančaft ukázal, kdo na to má a může hrát krajskou ligu. Musíme zapracovat na tom, aby se daly dohromady pětky a vše fungovalo. S Milanem jsme se domluvili, že je potřeba zapracovat na přesilovkách a oslabeních – to je alfa a omega v kraji. Kdo je umí, je úspěšný. Tyhle činnosti většinou v zápasech totiž rozhodují.

Jaký aktuálně máte tým?

Mančaft, který se tady nyní dal dohromady, je hodně mladý. Někteří kluci jsou opravdu ještě „jankovití“, chybí více zkušených starších hráčů. Máme opravdu hodně mladé mužstvo.

Kdo by měl tým táhnout?

Většina kluků, která tady v minulém ročníku hrála. Takže Marek Hrubý, Jarda Hřebíček, Tomáš Růžička, Jakub Myslivec… Teď přišel Martin Müller z Písku, který už tady hrával druhou ligu, takže víme, co od něj čekat.

Kteří další hráči ještě přišli?

Kromě Martina Müllera ještě Lukáš Netolička a Filip Hanus. Jinak jsou v týmu většinou odchovanci. Kvůli tomu, že se zrušil poslední ročník juniorů, přešli tihle kluci do mužů.

Na lavičku strakonických mužů jste se vrátil po pěti nebo šesti letech. Jak se události sešly, že k tomu došlo?

Milan Řehoř povede starší dorost i muže a v případě, že se utkání budou krýt, by nestíhal. Proto mě požádal, abych mu vypomohl. Sice jsem řekl, že už se k chlapům nikdy nevrátím, ale nedalo se říci ne. Samozřejmě hrálo roli i to, že Milana znám jako hráče, kterého jsem vedl. Takže jsem na jeho žádost kývl.

Jste oba trenéři, tedy máte rovnocennou pozici, nebo jste asistent?

Myslím, že máme působit rovnocenně. Ale já se cítím spíše v roli asistenta. Budu Milanovi radit, ale nechám jeho, aby jako trenér rostl. Aby ukázal, co v něm je. Ačkoliv to dokázal už v juniorech, ale muži jsou zase trochu o něčem jiném.

Do startu krajské ligy zbývá více než měsíc. Máte v hlavě už úvodní los, nebo zatím hlavně přípravná utkání?

Díval jsem se, na koho na úvod sezony narazíme. Dokonce v jediném týdnu nás čekají zápasy s Hlubokou, Českým Krumlovem, Humpolcem. Ukáže se v nich, jak na tom opravdu jsme.