Prakticky kompletní program absolvoval s týmem také útočník Luboš Rob (21 let), kterého v závěru minulé sezony trápily zdravotní problémy.

Pokračovatel slavné hokejové dynastie musel absolvovat operaci přetržených ramenních vazů. „Operace byla úspěšná. Lékaři mi dali vazy dohromady. Rameno mám sešroubované. Na konci letní přípravy bych měl podstoupit vyndavání šroubů," popisuje svou léčbu z doby ještě celkem nedávné.

Kromě ramena trápily „Kondora" také potíže s kolenem. „To už by mělo být v pořádku, aniž bych podstupoval nějaký lékařský zákrok. Prospěla mi přestávka, kdy jsem koleno nijak nezatěžoval," vysvětluje.

Stále ještě hodně perspektivní útočník je tak prakticky fit a spolu se svými spoluhráči absolvuje téměř kompletní přípravu. „Dá se říct, že jsem úplně fit," souhlasně přikývne. „Mám jenom nějaká drobná omezení. Rameno nebylo dlouho v zápřahu a teprve si zvyká znovu na větší zátěž. Cvičím proto třeba na ruce s menšími váhami než kluci, ale jinak zvládám všechno," chválí si.

Soustředění na Lipně si pochvaluje. „Soustředění každý rok k letní přípravě patří," má jasno. „Letos je jenom trošku odlišná náplň tréninků. Každopádně je to pro nás zpestření, že nebudeme celou dobu jenom v Budějovicích. Celý týden jsme spolu, parta se dá zase více dohromady. Určitě je to dobré," zdůrazní.

Příprava, kterou ordinuje svým svěřencům nový trenér Antonín Stavjaňa, se liší od těch v předcházejících letech. „Každý trenér má svůj model přípravy. Je to úplně něco jiného než minulý rok. Zaměřujeme se více na sílu a výbušnost. Minulý rok jsme jezdili hodně na kole a běhali. Letos není kolo v přípravě zařazeno vůbec a běháme jenom krátké úseky. Je to dobré," pochvaluje si letní dril pod novým koučem.

Rob věří, že by mužstvo mohlo být dobře připraveno na sezonu, ve které se chce poprat o kýžený postup do extraligy. „Mně osobně tento styl přípravy sedí víc. Kolo a dlouhé běhy, to bylo utrpení," usměje se. „Mělo by nás to posunout dopředu," je přesvědčen.