Startuje play off, nová soutěž. V krajské lize hokejistů v pátek začínají boje nejlepší osmičky po základní části. Strakonický okres má jedno želízko v ohni, tím je Radomyšl coby farma Písku.

Už v neděli může mít po sezoně. Nebo se dostat do semifinále. První kolo vyřazovací části je vždy sítem, podle kterého je sezona hodnocena buď jako úspěšná, či neúspěšná.

Radomyšl obsadila na konci základní části v tabulce šesté místo a narazí ve čtvrtfinále tedy na třetího, kterým bylo Milevsko. Tým, na který v sezoně ani v jednom případě nevyzrála a prohrála oba souboje – venku 2:3 a doma 1:5.

Na bilanci ze základní části ale kouč Radek Volf nemyslí. „Teď se jede od nuly a věříme si. Sebevědomí máme z minulého zápasu s David servisem, i sestava bude slušná a cítím z kluků odhodlání napravit dosavadní výsledky," prohlásil.

Radomyšli se v novém roce vůbec nedaří, když z pěti duelů vydolovala pouze bod. Také proto spadla ze čtvrtého místa – které dlouho držela – na šesté. „Jednou už ale ty porážky musí skončit, někdo to odnést musí," poznamenal.

V sérii však vidí jako mírného favorita Milevsko – také proto, že začíná doma a i případný rozhodující třetí zápas by hrálo na svém ledě. „Uvidí se ale, jestli je to vůbec nějaká výhoda. My hlavně oproti minulému domácímu vzájemnému souboji musíme být disciplinovanější, ne podráždění, a také lépe bránit," konstatoval trenér.

Podle Radka Volfa půjde i o prestižní souboj z toho pohledu, že v Milevsku je spousta hráčů a lidí, kteří se znají, díky čemuž bude série vyhecovaná. Radomyšl bude téměř v kompletním složení, jen v pátečním klání bude chybět Pěnička. Pro nedělní domácí odvetu, která se hraje v písecké hale od 15.30 hodin, ale už bude k dispozici.

Série Milevsko – Radomyšl začíná v pátek v Milevsku v 19 hodin. Odveta je na programu v neděli v Písku od 15.30 hodin. Hraje se na dva vítězné zápasy. Pokud by byl stav na zápasy vyrovnaný 1:1, rozhodující třetí by hostilo opět Milevsko příští středu v 19 hodin.