Šimánek si připíše svou sedmnáctou sezonu v českobudějovických barvách. Zkušený plejer, který by mohl na hokejových školách přednášet bekhendový blafák, na začátku přípravy akceptoval smlouvu na zkoušku, aby dokázal, že i v pokročilejším sportovním věku má týmu co dát.

A jeho příkladný přístup přesvědčil v přípravě i trenéry. Bude tak moci v sezoně atakovat své bývalé spoluhráče Petra Sailera a Rudolfa Suchánka na vrcholu žebříčku hráčů, kteří odehráli v Českých Budějovicích nejvíce mistrovských zápasů. První v tabulce Suchánek sehrál zápasů 809, Šimánek jich má momentálně na kontě 727.

Odchovanec Motoru Karel Plášil se do mateřského klubu vrací po pěti sezonách. V přípravných duelech si vedl velmi dobře, doma proti Linci se prosadil i gólově po pěkné individuální akci a také v účasti na ledě při obdržených a vstřelených brankách se drží mezi obránci na vrcholu.

Svým vynikajícím přehledem v přesilovkách a šikovnýma rukama přesvědčil kouče Prospala i Američan Cody Bradley, který si tak mohl na jihu Čech najít definitivně bydlení.

Poctivou prací si kontrakt vybojoval i dvacetiletý štírek Milan Dančišin, který v uplynulém ročníku působil v českobudějovické juniorce.

Kádr Motoru je tak pro začátek sezony jasný. V této podobě zahájí mužstvo blížící se mistrovskou sezonu.

V nejbližších čtyřech dnech čeká tým Václava Prospala náročná porce tří zápasů. V pátek a v neděli (vždy od 17 hodin) přivítá druholigový německý klub Lausitzer Füsche (s exjihočechem Kuchejdou v sestavě), v pondělí pak účastníka KHL Amur Chabarovsk (18).

Žiga Pavlin
Bavilo nás to, pochvaloval si Žiga Pavlin společnou týmovou návštěvu divadla