Zápas ve Vsetíně vám vyšel nejen výsledkově, ale i herně?
Utkání se nám povedlo. Byl to jeden z naších nejlepších venkovních zápasů. Vlastně úplně nejlepší. Atmosféra na Lapači mě vrátila do let, kdy jsme tam jezdili ještě hrát extraligu. Přišla velice slušná návštěva. Důležité bylo, že jsme dali v první třetině dva góly a uklidnili se. Bylo také znát, že Vsetín chtěl hrát hokej, což nám vyhovuje.

Byly pro další vývoj rozhodující dva góly, které jste dali na konci první třetiny?
Dá se to tak říct. Skoro všude jsme začali dobře, ale nedali jsme góly a nervozita pak stoupala. Tak to bylo i naposledy v Kadani, kde jsme měli šance, ale neproměnili je. Domácím tam pak spadla jedna šťastná branka. a začali jsme se trápit. Když dáte na začátku góly a podaří se vám soupeři odskočit, tak se pak hraje úplně jinak. Na tom ještě musíme zapracovat.

Vsetín je nováčkem soutěže. Jaký dojem na vás ve vzájemném utkání udělal?
Z týmů, se kterými jsme zatím hráli, se mi líbil asi nejvíce. Bylo vidět, že chce hrát hokej. Nebyly tam z jeho strany žádné zákeřné fauly nebo něco podobného. Utkání mělo spád a tempo. Z mého pohledu to byl nejlepší zápas venku.

O atmosféře na vsetínském stadionu kolují legendy. Voněla tam slivovice, jak se vždycky říkávalo?
Slivovice tam voněla a připomnělo nám to s Vencou Nedorostem časy, kdy se tam hrávala extraliga. Když pustili na začátku zápasu písničku Dú Valaši, dú, tak to bylo opravdu moc hezké.

Vyhráli jste počtvrté za sebou. Vneslo to do kabiny větší klid, protože se zdálo, že po dvou prohrách venku v ní byl trochu neklid?
To je otázka spíše pro vedení klubu, jestli je klid (úsměv). Myslím si ale, že v kabině klid skutečně je. A byl i předtím. Když se prohraje nějaký zápas, to je normální. Pořád vyhrávat může jenom kapela. Víme, že kvalitu máme. Je třeba, aby si to ještě více sedlo. Není samozřejmě dobré, když je až moc velký klid. Teď je ale skutečně zbytečné, abychom se nějak stresovali.

Čeká vás domácí zápas s Třebíčí, což je pro vás po dlouhých letech v zahraničí neznámý soupeř?
Ano. Je to pro mě úplně neznámý soupeř. Pamatuji si, že jsem kdysi hrál v Třebíči zápas první ligy, když jsem byl na hostování v Písku. Dodnes si vybavuji, že fanoušci tam po našem příjezdu roztáhli obrovskou plachtu s nápisem: Vítejte v pekle. Tenkrát jsem byl ještě junior s mřížkou na přilbě a koukal jsem na to jako péro z gauče. Teď je to pro mě ale absolutně neznámý soupeř. Stejně jako skoro všichni ostatní v soutěži.

Doma jste ale ještě v letošní sezoně neprohráli, takže se chystáte nejlépe tuto sérii prodloužit?
Bylo by dobré, kdyby tomu tak bylo. Rozhoduje se ale až na ledě.