Majitelé permanentek se mohli v sezoně podívat pouze na jeden, v několika případech na dva zápasy českobudějovického týmu. Mají tak nárok na kompenzaci všech ostatních duelů, pokud se tedy do konce sezony situace nezmění, což se ale příliš předpokládat nedá. Nicméně kompenzace budou probíhat až po definitivním konci sezony, tedy nejdříve po 7. březnu.

Situace v letošní sezoně je pro Motor extrémně těžká. Permanentkáři jsou největším partnerem klubu a peníze za permanentní karty a vstupné měly při střízlivém odhadu v rozpočtu činit zhruba třicet milionů korun.

Stát ale přítomnost fandů v hledišti zakázal a kompenzoval klubu tento výpadek dotací ve výši „pouze“ 12,5 milionu korun. Navíc musel klub splnit povinnost testování hráčů a realizačního týmu a zvýšených hygienických nároků na stadionu, což je další zhruba milion korun navíc oproti plánovanému rozpočtu.

Snížit propad v rozpočtu ve výši více než 18 milionů bylo částečně možné díky snížení mezd a některých nákladů, nicméně další možnosti už klub jednoduše nemá. Ve svých rukou tuto možnost mají už jen nejvěrnější fandové Motoru. Pro něj je velmi důležité, aby se pokud možno co největší část permanentkářů rozhodla své peníze za permanentky klubu ponechat.

„Našemu klubu se už ozval nemalý počet permanentkářů s tím, že o žádnou finanční kompenzaci žádat nebudou. To je skutečně úžasná oddanost klubu, které si nesmírně vážíme. Ale jen slova ocenění jsou nám málo. Přemýšleli jsme dlouho, jak ocenit naše fanoušky, kteří se nás rozhodnou takto významně podpořit i ve chvíli, kdy kvůli pandemii nemohli chodit na zápasy. Jedním z největších symbolů každého klubu je jeho dres. A my jsme se rozhodli, že v příští sezoně budeme v extralize hrát celou sezonu v dresech, které na sobě budou mít jméno každého jednoho permanentkáře, jenž si nepožádá o vrácení peněz za svou letošní permanentku,“ vysvětlil generální manažer Stanislav Bednařík.

Samozřejmostí je, že všem těmto permanentkářům se zachovává i sleva pro stávající permanentkáře na následující ročník a v hale bude i místo, kde se každý takový permanentkář se svým jménem nalezne napsaný.

„Je naprosto jasné, že tak velké gesto nemůže udělat každý, ale možná můžete udělat aspoň menší. Už třeba proto, že se nám pro všechny naše permanentkáře podařilo vyjednat možnost sledovat veškeré přenosy z extraligy (nejen domácích, ale i venkovních zápasů) na Hokejka TV, což je služba, která od prosince stála dvě stě padesát korun na měsíc a předtím devadesát devět korun na týden. Úspora při sledování zápasů tak může pro permanentkáře činit až 1141 Kč,“ vypočítává Bednařík.

„Uvědomujeme si, že nikdo z permanentkářů si primárně nekupoval tuto službu. Nicméně určitě stojí za zvážení, zda klubu nepomoci třeba nějakou podobnou částkou. Při žádosti o kompenzaci tak bude možné objednat si výjimečný památeční odznak klubu za libovolnou částku od devíti set korun. Každý takový fanoušek bude moci hrdě nosit důkaz o tom, že Motoru pomohl v jedné z velmi těžkých chvil. A zakoupit si odznak budou moci pochopitelně i ti, kteří o kompenzaci nebudou mít zájem. Víme, že mezi fanoušky jsou a nesmírně si jich vážíme,“ ujistí Stanislav Bednařík.

Bližší informace na klubových webových stránkách.