Na domácí vítězství nad Hlubokou 4:2 navázali ve čtvrtek 28. září výhrou 5:3 (2:0, 1:2, 2:1) na ledě Českého Krumlova. Tým od Otavy tak získal skalp obou finalistů z minulé sezony.

Úvodní část strakonickým hráčům vyšla, dobře bruslili a proměnili své šance. Trefili se Dlouhý a Pavel Srb. „Ve druhé části jsme si ale mysleli, že vyhrajeme jednoznačně a přijde to samo. Sice zvýšil opět Pavel Srb, ale domácí do konce druhé části snížili a na začátku poslední třetiny vyrovnali. Dvakrát využili přesilovku,“ uvedl trenér Milan Řehoř.

V závěrečné části vsítil šťastný čtvrtý gól Ruda a pátý přidal sólem přes celé kluziště. Oba dal v početní výhodě. „V závěru jsme přežili dlouhé oslabení,“ podotkl kouč. Strakonické výrazně podržel brankář Myslivec.

A pohled z domácího tábora? „Utekl nám začátek, když soupeř lépe bruslil a vycházely mu brejky. Pak jsme ale převzali otěže, byli jasně lepší a zaslouženě srovnali. Rozhodlo asi moje vyloučení na pět minut a do konce. Porážku proto beru na sebe, i když to vyloučení bylo přinejmenším sporné. Rozhodčí to nezvládal. Za bojovnost a to, že jsme se vrátili do zápasu, pochválím celý tým. Při užším kádru a na těžkém ledu, který ve velkém teplu na stadionu byl, nám ale v závěru ubývaly síly,“ viděl domácí premiéru krumlovský hrající kouč Kamil Šťastný.

Strakonice v sobotu 30. září hostí Humpolec (17).

Fakta

Krajská liga - 2. kolo: Český Krumlov - Strakonice 3:5 (0:2,2:1,1:2). Branky Strakonic: 5. Dlouhý (Bednařík, Samohejl), 8. P. Srb (Křenek, Bednařík), 26. P. Srb (Křenek, Kurečka), 49. Ruda (Růžička), 52. Ruda. Rozhodčí: Trnka - Bělohlav, Němec. Vyloučení: 4:8, navíc Šimek (ČK) 10´OT, Šťastný (ČK) 5+OK - TH, Kovář (ST) 10´OT. Využití: 2:2. Diváků: 150.

Sestava: Myslivec (Štrobl) - Všetečka, Jaroslav Hřebíček, Hrubý, Topinka, Kovář, J. Srb, Hanus, Škoda, Růžička, Major, Ruda, Bednařík, Dlouhý, Samohejl, Křenek, Kurečka, P. Srb, Šebesta, Mikeš.