Ve Vimperku je led v provozu od poloviny září. Odehrálo se zde několik mládežnických zápasů a jeden mistrovský zápas mužů. Začátkem prosince se trénovalo v omezeném režimu. Jinak nic. „Chápeme, že současná situace není jednoduchá ani pro vimperskou radnici. Jsme v polovině sezony provozu stadionu, na ledě se nic neděje a provozovateli narůstá ztráta. Proto se chceme sejít s vedením města, abychom se dohodli na variantách, co dál,“ hodnotí smutně současnou situaci předseda vimperského hokeje Pavel Předota.

Setkání vedení klubu s městem Vimperk je naplánováno na konec prosince. „Otázkou je délka trvání nynějšího stavu a na to navazující možnost udržení ledu ze strany provozovatele stadionu. Je třeba hovořit o variantách, co dál po Novém roce,“ říká Pavel Předota.

Jedním dechem však dodává, že v současné době nikdo ani netuší, jak by se mohla epidemiologická situace v republice vyvíjet dál. „Důležité je, abychom v situaci, kdyby se to náhodou uvolnilo, měli vůbec kde hrát. Aby mohly alespoň mládežnické týmy kde trénovat,“ doplňuje předseda klubu.

Ve čtvrtek 18. prosince všechny týmy HC Vimperk uzavřely svou čtrnáctidenní tréninkovou anabázi v rouškách na ledě a všichni čekají, co bude dál. „Co se týče pokračování soutěžní sezony, jsem k tomu již v této chvíli skeptický. Je těžké spekulovat coby, kdyby. Samozřejmě bychom si přáli třeba ještě v únoru či březnu zahrát nějaký zápas či turnaj,“ doufá Pavel Předota a doplňuje: „Nyní nám všem nezbývá nic jiného, než si popřát pokud možno klidný konec tohoto kalendářního roku a do toho následujícího věřit, že se všechno v dobré obrátí.“