Jihočeši tentokrát nasadili zkušenější a zřejmě aktuální nejsilnější možnou sestavu. Do branky se poprvé v sezoně postavil Hrachovina.

Domácí propásli úvod zápasu a inkasovali hodně laciný gól při vlastní přesilovce. Hrubici v jejich rozehrávce potrestal už v 5. min. Stuart.

Naštěstí ještě v téže početní výhodě vyrovnal pohotovou tečí Štenclovy nabídky Valský a ještě do přestávky otočil skóre znovu v přesilové hře tvrdou střelou kapitán Gulaš.

Jenže do druhé třetiny vstoupil Motor znovu hodně nedůsledně a při vyloučení Doležala vyrovnal šťastnou střelou Kristler.

Domácí si koledovali i nadále, a tak přišel další problém. Když na trestné lavici seděl Valský, tak nejprve Lebler svou bombou orazítkoval tyč a krátce poté St. Amant zajistil rakouskému celku podruhé v utkání vedení.

Sice se jedná pořád jen o přípravu, ale Motor začíná poslední dobou malinko hazardovat se svým dobrým jménem. Nejlépe to dokumentovala už druhá branka v oslabení, který dal hostující St. Amant a zvýšil už na 2:4. A to ještě poté chytil Hrachovina Leblerovi jistý gól.

Naštěstí domácí zabrali a ještě před druhou sirénou srovnali krok. Znovu z přesilovky se prosadil Gulaš a na 4:4 vyrovnal ukázkovým blafákem Dzierkals.

V závěrečném dějství strhl podruhé v utkání vedení na stranu Motoru utěšenou střelou pod horní tyčku Strnad a na konečných 6:4 upravil Percy.

Branky a nahrávky: 6. Valský (Štencel), 18. Gulaš (Pech, Percy), 37. Gulaš (Štencel, Percy), 39. Dzierkals (Percy), 46. Strnad (Hovorka), 56. Percy (Pech) – 5. Stuart (Mitsch), 23. Kristler (Sticha), 28. St. Amant (Haga), 34. Gaffal (Stuart). Vyloučení: 4:5, využití: 2:2, v oslabení: 0:2. Rozhodčí: Horák, Jaroš – Zíka, Šimánek. Diváci: 2011.

Motor: Hrachovina – Percy, L. Doudera, Šenkeřík, Bindulis, Hovorka, Štencel, od 30. navíc Kachyňa – Gulaš, Pech, F. Přikryl – Zd. Doležal, Vopelka, Dzierkals – Valský, M. Hanzl, Strnad – od 33. navíc Chlubna. Trenéři Modrý, Čermák a Fousek.

Asistent trenéra Motoru David Čermák: „Potkali jsme kvalitního soupeře, který posílil kádr a v pátek porazil Eisbären Berlín. Z naší strany bylo ve hře pořád dost chyb, ale už tam byly i věci, které bychom chtěli vidět. Jsme rádi, že jsme utkání dovedli do vítězného konce.“