Jihočeši v utkání doplatili na značné množství zbytečných vyloučení. „Když jsi hloupý a nezodpovědný mančaft, tak nemůžeš vyhrát,“ zlobil se trenér Václav Prospal. „Připravujeme se na Litoměřice, za které hrají mladí kluci na hraně extraligy. Rychlí hráči, kteří umí proměnit šance. Pokud ale hrajete nezodpovědně a dáte takovému týmu možnost hrát přesilovky, tak to je špatné.“

Motor vedl už 4:2, přesto vedení neudržel. „Závěr zápasu mě mrzí,“ přikývne trenér. „Nebudu naříkat na rozhodčí. Ti nám utkání neprohráli. Prohráli jsme si ho sami vlastní nedisciplinovaností. Nejsme schopni zůstat mimo trestnou lavici a hrát šedesát minut to, co máme. Byli jsme za to potrestáni a Litoměřice zaslouženě vyhrály. Ať je to jak chce, tak dokázaly vyrovnat v přesilovce a pak dát gól v nájezdech,“ uznal Prospal.

Špatná disciplína týmu trenéra pořádně dopálila. „Někteří hráči dostanou menší ice time. Nemůže se stát, aby si zkušený hráč hrál s pukem, místo aby ho vyhodil ven a šel střídat. Dáme soupeři z ničeho přesilovku jenom z toho, že forčekuje. A on ji promění. Když jste blbej, tak za to platíte daň,“ bouřil Prospal. „Ice time bude první, co se některým hráčům seberu.“

Ani nájezdy se jeho svěřencům nevedou. V sobotu v Třebíči proměnili jeden ze šesti, s Litoměřicemi ze čtyř pokusů ani jeden. „Nájezdy si kluci zkouší před každou rozcvičkou a také před každým zápasem. Ale je to také o tom, že musíte ukázat nějakou hráčskost. Jít tam v rozhodujícím momentu a dát gól, když jde o všechno,“ apeloval na své hráče.

Hosté z Litoměřic výhru na ledě favorita samozřejmě vítali s nadšením. „Domácí byli po celý zápas aktivnější. Bylo znát, že je to aspirant na postup,“ uznal asistent trenéra Daniel Tvrzník. „Nám chybělo šest klíčových hráčů. Deset juniorů ale zápas zvládlo dobře. Vedli jsme 2:0, ale pak přišel kritický moment a vypadli jsme z role. Naštěstí se nám v závěru podařilo využít nedisciplinovanosti domácích. Dva body z Budějovic jsou pro nás strašně cenné,“ dodal.