Zatímco před rokem bylo okresní derby mezi hokejisty Strakonic a Radomyšle soubojem druhého se třetím, které dělil po osmi kolech jediný bod, letos je tomu zcela jinak.

První vzájemný duel v nové sezoně krajské ligy okresních zástupců totiž bude soubojem posledního s pátým.

Radomyšl hostí svého rivala v neděli v domácí písecké hale v 18 hodin. Má na kontě pouhé dva body a uzavírá dvanáctičlennou tabulku.

Strakoničtí v roli favorita? Kouč Stanislav Kašpar to tak nevnímá. „V žádném případě. Nemáme hráče, které bychom měli mít, trápí nás marodka," uvedl, ale konkrétnější nebyl.

Kašpar neustále zdůrazňuje disciplinovanost. Ale právě v nedávném duelu na ledě vedoucího David servisu České Budějovice hned tři hráči dostali trest až do konce utkání. „V Budějovicích všichni hráči makali nadoraz. Jenže když vás sudí soustavně deptá… Ani já jsem se na střídačce neudržel. Ale je samozřejmě základ hrát v plném počtu hráčů. Zvlášť v okleštěné sestavě, jakou máme. Ti hráči, kteří by měli zápasy rozhodovat, jsou pak unavení, když musí chodit na oslabení," vysvětlil trenér Kašpar.

Koncovka, to je největší bolest Radomyšle, dala nejméně gólů ze všech, jen 15. „Do šancí se dostaneme, ale nedáme je. Je to podle mě o tom protrhnout to a pak bychom se mohli chytit," konstatoval kouč Radek Volf.

S koncovkou není spokojený ani strakonický kouč Stanislav Kašpar. „Máme milion šancí a proměníme jenom jednu," zdůraznil.

Radomyšl zatím doma prohrála oba dva zápasy. Strakonice venku vyhrály jednou, a to v Českém Krumlově.