Důvodem předehrávky s Havířovem je muzikál Děti ráje, který se uskuteční v Budvar aréně 17. listopadu, kdy se původně měl zápas odehrát. „Havířov nám vyšel vstříc. Původně jsme chtěli hrát už v pondělí, ale soupeř má ve středu zápas na Kladně, tak spojí cestu na obě utkání. Domluvili jsme se tak na úterý,“ vysvětluje sportovní ředitel klubu Petr Sailer.

Příjemným překvapením letošní sezony jsou v dresu ČEZ Motoru výkony mladého útočníka Milana Dančišina. Dvacetiletý štírek si získal důvěru trenéra Václava Prospala a pravidelně nastupuje v základní sestavě.

V sobotu v Třebíči prožil spolu se svými spoluhráči zklamání, když v poslední minutě přišli o vítězství a nakonec prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. „Chtěli jsme do zápasu dobře vstoupit, což se nám také povedlo. Třikrát jsme vedli, ale soupeř pokaždé vyrovnal. Myslím, že jsme měli vyhrát,“ posteskl si. „Je to velká škoda. Na to si příště musíme dát pozor, abychom třikrát neztratili vedení. To se nám v příštích zápasech nesmí stát,“ zdůrazní. „Měli jsme také hodně zbytečných vyloučení,“ připustí Dančišin, jenž byl v závěru také na trestné lavici. „To nám škodí a příště se to nesmí opakovat.“

Horácká Slavia vyrovnala po zaváhání gólmana Kváči při power play. Dančišin byl v tom momentu také na ledě. „Kvaky chtěl vyhodit kotouč, což se mu nepovedlo. To jsme ještě ubránili a měl puk v lapačce. Myslím, že to měl podržet. Nikdo nečekal, že puk ještě rozehraje. Pak už jsme to nestihli dobruslit a dostali jsme z toho vyrovnávací gól,“ popisuje kritický moment.
O bodu navíc nakonec rozhodovaly samostatné nájezdy. Na domácí straně se trefil Kusko, za hosty vyrovnával až v poslední páté sérii právě Dančišin, když předvedl šikovnou kličku a přesnou střelu pod horní tyčku. „Pan Prospal mě určil jako pátého. Pak už jsem se jenom soustředil na to, co udělám. Vyšlo mi to a gól mě potěšil,“ přiznává.

Ještě ani nedojel na střídačku a najížděl na gólmana Dostála znovu, protože po základní sérii nájezdů se mění pořadí obou týmů, a trenér Prospal mu dal opět důvěru. Tentokrát však táborský odchovanec přestřelil. „Jelikož jsem dal jako jediný gól, tak jsem docela čekal, že pojedu znovu. Ale pokazil jsem to,“ podotkne.