Pokračovat nebude hned šestnáct hráčů z kádru z minulé sezony. Naopak velký prostor se rýsuje pro velmi úspěšné mladíky, kteří dokázali se starším dorostem vyhrát mistrovský titul. Devět z nich bylo trenérem Prospalem zařazeno do přípravy s A mužstvem.

Po neúspěšné sezoně a po příchodu nového trenéra se daly čekat změny. A ty rozhodně nastanou, ČEZ Motor České Budějovice totiž dosud nenabídl smlouvy Janu Bártovi, Michalu Bártovi, Petru Galambošovi, Lukáši Květoňovi, Jiřímu Kučnému, Patriku Marcelovi a Filipu Novákovi.

Vladimír Škoda
Zkušený útočník Vladimír Škoda se bude prát o svůj další návrat do dresu Motoru


Na nabídku zkoušky nepřistoupili Luboš Rob s Radkem Prokešem a končí i dvojice Josef Mikyska, Richard Nejezchleb, která se vrací do mateřských klubů. Opce nebyla uplatněna u Vlastimila Dostálka, který chce využít některou z extraligových nabídek.

Jinou nabídku potvrdil i brankář Ondřej Bláha. A konec kariéry pak oznámil Petr Vampola. V klubu ale nebudou pokračovat ani hráči, o které měl Motor i nadále zájem, ovšem nedošlo s nimi k dohodě. Vesměs proto, že se rozhodli využít volání jiných klubů. Mezi ty patří Václav Nedorost, David Gába a Vít Jonák.

Jednání s borci, kteří by měli neúspěšnou partu nahradit, probíhají a první jména budou zveřejněna na počátku května. Klub i nadále vyjednává s obránci Zdeňkem Čápem a Zdeňkem Kutlákem. Už nyní je ale jasné, že kádr A týmu osvěží mladí a velmi talentovaní odchovanci klubu.

Do přípravy si trenér Prospal vybral brankáře Daniela Svobodu, obránce Vojtěcha Doktora a Šimona Kubíčka a útočníky Martina Beránka, Jakuba Čížka, Vojtěcha Krcha, Pavla Nováka, Michala Silného a Matěje Tomana. Všichni jsou to čerství mistři republiky v kategorii staršího dorostu. České Budějovice byly vždy obrovskou líhní hokejových talentů a právě na nich chce klub postavit i svou budoucnost.

René Vydarený
Hokejový Motor by mohl posílit slovenský reprezentační obránce René Vydarený