Ve vyrovnané první třetině byli nakonec šťastnější domácí. Po skrumáži krátce před první sirénou se prosadil M. Kadlec a střelou do horního růžku otevřel skóre. Krátce po změně stran bylo vyrovnáno. V přesilovce se přesně trefil švihem k tyči Doležal.
Ve zbytku druhé třetiny měli více šanci spíše domácí, ale na nerozhodném výsledku se nic nezměnilo. Ani ve třetím dějství se ani jeden ze soupeřů nedokázal prosadit. A tak o vítězství a bodu navíc muselo rozhodnout prodloužení. V něm podnikl odvážný ofenzivní výpad kanadský bek v barvách Motoru Mitch Filllman a Jihočeši mohli slavit dvoubodové vítězství.

Branky a nahrávky: 20. M. Kadlec – 22. Zd. Doležal (Bradley), 62. Fillman (Zd. Doležal, Bradley). Vyloučení: 8:8, využití: 0:1. Rozhodčí: Pilný, Obadal – Lukš, Coubal. Diváci: 1420.
ČEZ Motor: Strmeň – Pavlin, Pýcha, Kutlák, Fillman, Plášil, Vydarený – Babka, Heřman, Čermák – Endál, GIlbert, M. Novák - Šimánek, Dančišin, Beránek - Zd. Doležal, R. Přikryl, Bradley. Trenéři: Prospal a Totter.

Hlasy trenérů - Daniel Tvrzník (Litoměřice): "Z naší strany to byl v této sestavě výborný výkon, za který musím klukům poděkovat. Myslím, že ve třetí třetině už Budějovice neměly takový tlak jako v předchozích třetinách a stali jsme se aktivnějším mužstvem. Každý vybojovaný bod proti takto silnému mužstvu je cenný a my si ho vážíme."

Václav Prospal (ČEZ Motor): "Odehráli jsme výborný zápas, který měl skvělou atmosféru. Samozřejmě se mi toto utkání hodnotí mnohem lépe než naše poslední s Třebíčí. Jsem moc rád, že se mužstvo dokázalo během jednoho dne zkonsolidovat a podat dobrý výkon podpořený skvělým Honzou Strmeněm v brance. Všichni kluci, kteří do tohoto utkání nastoupili, ho odpracovali na maximum přesně podle mých představ. Tři body by byly skvělé, ale samozřejmě jsme spokojeni i se dvěma a kluci zaslouží velkou pochvalu."