Vraťme se ještě k duelu na Kladně. Sice jste šli do vedení, ale dle ohlasů se zdálo, že do utkání lépe vstoupil soupeř.
Myslím si, že vstup do zápasu byl z naší strany dobrý. Domácí sice měli nějaké šance a dokonce nastřelili břevno, ale zachytili jsme jejich pohyb. Na to jsme se připravovali. Věděli jsme, že Kladno má dobré začátky třetin. Neříkám, že jsme je přehrávali a vyrovnali se jejich nátlakové hře, ale drželi jsme krok. Začátek byl pro vývoj celého utkání hodně důležitý.

Navíc jste v sedmé minutě dali vedoucí gól zápasu.
Samozřejmě. Šli jsme do vedení, čímž to pro nás bylo ještě lepší.

Kladno ještě do první sirény vyrovnalo. Pomohla mu vyloučení na vaší straně?
Oslabení nás trochu zpomalila a soupeře nakopla. To je pravda. Jeden gól jsme sice dostali, ale další kladenské přesilovky jsme ubránili a nepustili soupeře do vedení.

Ve druhé třetině měli navrch spíše domácí?
Dá se to tak říct. Ve druhé třetině jsme tam měli pasáže, kdy nám přestaly jít nohy. Trošku jsme přestali hrát a soupeř nás přehrával. Ale podržel nás David Gába v brance.

Do nějakých úplně vyložených šancí jste ale soupeře nepouštěli. Je to tak?
Nebyly to úplně tutovky, ale šance to byly. Šlo spíše o ten pohyb, který mělo ve druhé třetině Kladno lepší než my.

Ve třetím dějství jste zase srovnali krok?
Ano. Třetí třetina byla z naší strany už zase dobrá. Hrálo se nahoru dolů s dobrým pohybem. Využili jsme přesilovku, oni ne. Díky tomu jsme vyhráli.

Tím jsme se dostali k vašemu vítěznému gólu. Byl jste v pravý moment na pravém místě, když se k vám dostal odražený puk?
Asi jo. Zaplaťpánbůh za to, že jsem konečně stál tam, kde jsem měl. Ustál jsem souboj s protihráčem a pod jeho nohami mi přišel puk přímo na hokejku. Pak už to nebylo zase až tak složité.

Úplně jednoduché to ale také nebylo. Střílel jste v obklíčení dvou kladenských hráčů.
Byl jsem tam trochu zavřený. Ale viděl jsem, jak na mě puk jde. Tak jsem si jenom zkontroloval, jak má kladenský bek postavené nohy, a snažil jsem se kotouč nasměrovat na branku. Nebyla to žádná velká rána. Šlo hlavně o to, abych netrefil žádného soupeřova hráče.

V samotném závěru byl vyloučen váš spoluhráč Petr Vampola a Kladno hrálo tak power play šest na čtyři?
Ano. Zvládli jsme to ale dobře. Vyhazovali jsme puky a kluci, kteří byli na ledě, to odehráli velice obětavě. Padali do střel a držel nás i Gábič v brance.

V krátkém sledu jste dokázali porazit vaše dva největší konkurenty v boji o čelo tabulky Karlovy Vary a Kladno. Co vám řekly tyto dva duely?
Trenéři nás upozorňovali, že tento dvojzápas je pro nás jakýmsi testem, který ukáže, jak na tom jsme. Byla to z naší strany dobře odehraná utkání. Ale i teď nás čekají další těžké duely. V této soutěži není lehký zápas. Tohle ale byli soupeři ze špice tabulky, kteří jsou pro nás tím správným měřítkem.

Oba duely jste vyhráli hodně těsně. I když jste uspěli, naznačily vám, že vás ještě nečeká nic lehkého?
Jistě. Nejsou to ale jen Vary a Kladno. I čtvrtý Přerov má kvalitní mužstvo. To také nebude nic lehkého. V zápasech s těmito týmy rozhodují maličkosti. Přesilovky nebo nějaké chyby, které se vždy trestají.

V sobotu hrajete s Přerovem, který je v tabulce čtvrtý. Nečekáte od něj přece jen defenzivnější herní projev, než předvádějí Vary a Kladno?
Uvidíme, s čím Přerov přijede. Asi tak útočné to od něj ale opravdu nebude. Doma jsme s ním však odehráli dobrý zápas, tak se snad diváci budou bavit.

Vy osobně jste dal na Kladně mimořádně důležitý gól, ale teprve váš sedmý v sezoně. Asistencí přitom máte spoustu. Nečekal jste, že vám to tam bude přece jen více padat?
Moc mi to tam nepadá a je to znát. Důležitý je pro nás konec sezony a snad mi vyjde i gólově.

Ani šancí nemáte tolik jako v minulé sezoně. Je to dané vaší jinou rolí v týmu?
To ani ne. Ale hrajeme jiný hokej než loni. To určitě. Vycházíme z odlišné taktiky. Tak to prostě někdy je. Dva roky jsem tady byl zvyklý dávat docela dost gólů. Letos mi to tam moc nepadá. Člověk to v hlavě samozřejmě má, ale nějakou tragedii z toho nedělám.