Incident začal už dvě hodiny před utkáním, když několik výrostků vběhlo do prostor stadionu a ukradli klubovou vlajku s Poldinkou nad prostorem určeném pro kladenské fanoušky.

Do akce tak vyrazili policisté. Budějičáky zaznamenali i ve městě (Fibichova ulice), kde napadali kladenské příznivce a jednomu před hlídkou PČR strhli šálu z krku.

Neukáznění fanoušci se začali z Fibichovy přesouvat zpět k zimnímu stadionu a cestou se snažili svým nevhodným chováním vyvolat bitky mezi nimi a fanoušky Kladna. „Cestou pokřikovali nevybíravá a vulgární hesla a provokovali. Tato skupinka „fanoušků“ byla neustále pod policejním dohledem, který okamžitě při jejich protiprávním jednání zasahoval,“ popsala Deníku tisková mluvčí PČR Kladno Jana Šteinerová.

Dodala, že ve chvíli, kdy se skupina blížila k areálu stadionu, začala její agresivita stoupat a opět se pokusili napadnout několik kladenských fanoušků, navíc vhodili do davu několik předmětů a snažili se proklouznout policistům a napadnout jakoukoliv osobu. „V tomto agresivním jednání jim bylo vždy okamžitě zabráněno zákrokem policistů pořádkové jednotky. Bylo to nutné vzhledem ke stupňujícím výtržnostem a agresivitě, při které začali tito „fanoušci“ nevybíravým způsobem ničit dopravní značení a cedule a jejich hlavním cílem bylo prorazit policejní kordon a napadnout ostatní osoby,“ řekla Šteinerová.

Kladno (v bílém) přehrálo České Budějovice 4:2.
Rytíři po skvělém výkonu přehráli Motor

Agresivní „fanoušci“ ani poté nerespektovali policejní výzvy a vyhrožovali, že poničí zaparkovaná auta u stadionu a napadnou další fanoušky. Policisté okamžitě tuto skupinu zpacifikovali a za pomoci hmatů a chvatů byli ve služebních poutech eskortováni na policejní služebny kladenských obvodních oddělení.

Při tomto policejním zásahu bylo zadrženo celkem 12 podezřelých osob. Jednalo se o samé muže ve věku od sedmnácti do devětatřiceti let. Večer po utkání byli propuštěni, ale budou dále vyšetřováni.

Ukradenou vlajku policisté našli v ledním porostu u stadionu a vrátili zpět fanklubu Rytířů Kladno, který ji musí opravit.

„Policie vyzývá občany, kteří zaznamenali kamerový záznam nebo nějaké poznatky k této agresivní skupině fanoušků, aby informace poskytli na policejní služebnu obvodního oddělení Kladno 974 0873 500 nebo na linku 158,“ uzavřela Jana Šteinerová.

Doplňme, že drtivá většina velkého počtu budějovických fanoušků se chovala při zápase, před ním i po něm naprosto v pohodě.

Sníh v ulicích Kladna - pondělí 4. 2.
Kalamita v Kladně byla zažehnána, přesto se jedna střecha zbortila
Kladno (v bílém) přehrálo doma v taháku WSM ligy České Budějovice 4:2.
Nepoložili jsme se a hráli dál, hlásil po výročním utkání Zikmund
Pocta hokejovým legendám Kladna
VIDEO: Potlesk a sláva pro kladenské legendy