S jakým týmem ale sešívaní na jih Čech dorazí, to zůstává opředeno rouškou tajemství. Někdejší dvojnásobný mistr republiky veřejně přiznal vážné finanční problémy a vyhlásil přehodnocení cílů. Ve hře je výprodej zhruba dvanácti nejnákladnějších hráčů.

Mužstvo na tuto situaci zareagovalo po svém. Z důvodů údajných zdravotních problémů neodcestovalo k sobotnímu duelu do Prostějova. Utkání tak odehrála juniorka, která ten den měla v nohou už svůj mistrovský zápas v Jihlavě. Výsledkem byla zdrcující porážka 0:13.

Co se děje v Edenu, samozřejmě po očku sledují i na jihu Čech. „Především je smutné, co se tam děje," konstatuje generální manažer ČEZ Motoru Stanislav Bednařík. „Situace je tam hodně nepřehledná. Nemám žádné bližší informace. Pouze ty, které běží v médiích, takže to nemohu a hlavně ani nechci nějak komentovat," dodává.

Že zápas v Prostějově odehrála slávistická juniorka, Bednařík samozřejmě také zaznamenal. „Asi nebylo zbytí, když nechtěli, aby byl duel zkontumován. Jestli mělo všech pětadvacet hráčů střevní virózu, jak se oficiálně uvádí, to ví jen oni sami," jen pokrčí rameny.

Co si Bednařík hlavně nepřeje, aby také zítra na jih Čech přijela Slavia s juniorkou. „Bylo by to jednoznačné poškození soutěže jako takové. Na zápas se Slavií se těšíme my i diváci. Pokud by k něčemu takovému došlo, bylo by to znevážení WSM ligy," zdůrazní.

Zjišťovat, v jakém složení Slavia přijede, prý ale rozhodně nebudou. „Nikdy jsme se nikoho neptali, v jakém přijede složení. Budeme se připravovat jako na každé jiné utkání," prohlašuje. „Jak přijedou, necháme na Slavii, potažmo na svazu, který případně rozhodne o jejím dalším působení v soutěži," uzavře.