Měsíc a půl volna využili Strakoničtí k pilné přípravě. "Jak jsme na tom a v čem jsme zvládli udělat nějaký posun, to nám ukáží první dva tři zápasy,“ zmínil kouč Michal Zbíral.

Po stránce personální zůstal tým ve stejném složení, navíc se v něm objeví gólman Jan Misař. Ten však ještě doléčuje zranění. Trenér Zbíral zpočátku nemůže počítat ani s Martinem Novým. "Martin je ještě ve fázi regenerace, není to na ostrý zápas. Několik týdnů s ním nejde počítat. U Honzy Misaře jsme počítali s tím, že sem jde se zraněním, má čas na regeneraci. Dáváme si cíl, aby byl stoprocentně připravený do nadstavbových bojů,“ přiblížil situaci na marodce trenér.

Po utkání v Novém Veselí čeká na Strakonické série těžkých duelů s týmy z popředí tabulky, na závěr základní části přijdou ti, se kterými bojují o udržení. "Jsem rád, že klíčové zápasy nehrajeme hned po zimní pauze, kdy to je vždy nejisté. Zvlášť, když jsme neměli žádné přípravné utkání a celá příprava je krátká. Na druhou stranu, mohou přijít zranění, to je riziko. Ale soupeři na tom budou podobně,“ dodal kouč.

Strakoničtí jsou po 18 kolech Chance extraligy na 12. místě a vyrážejí na hřiště devátého celku soutěže. Doma s ním prohráli 18:25. "Domácí zápas se nám celkově vůbec nepovedl. Nyní jsme připraveni lépe, ale hrajeme venku a v Novém Veselí není prostředí zrovna příjemné. Na druhé straně budou domácí pod tlakem, a tak to může být otevřené," dodal k sobotnímu extraligovému duelu Michal Zbíral.

Zdroj: HBC Strakonice