Ruku na srdce, víno umí pít každý. Aby však člověk o sobě mohl prohlásit, že vínu rozumí, musí mít i nějaké teoretické znalosti
Zdroj: Shutterstock
Tušíte, jaký je vlastně rozdíl mezi bílým a červeným vínem? Rozhodující je, zda se nechává zrát spolu s jadérky a slupkami. U bílého jsou před kvašením odstraněny, u červeného ne. Právě tomu červené víno vděčí za své léčivé účinky
Zdroj: Shutterstock
Každé víno vyžaduje jiný tvar skleničky, přičemž se rozlišují tři základní - tulipán, balón a flétna. Na snímku je flétna
Zdroj: Shutterstock
Pokud víno zraje v dubovém sudu, je jeho chuť lepší a rafinovanější
Zdroj: Shutterstock
Zdroj: Shutterstock
Každé víno má trochu jiné vlastnosti, které vyniknou díky správnému typu sklenice
Zdroj: Shutterstock
Zatímco většina světa miluje červené víno, Češi jako jeden z mála národů upřednostňují bílé
Zdroj: Shutterstock
Na světě existuje přibližně 10 tisíc odrůd hroznů
Zdroj: Shutterstock
Tušili jste, že přímé důkazy o výsadbě vinic na jižní Moravě se datují na přelom 8. a 9. století?
Zdroj: Shutterstock
Stejně jako víno, těší se oblibě i burčák. Zjednodušeně se dá říct, že tento částečně zkvašený hroznový mošt je meziproduktem vznikajícím při výrobě vína
Zdroj: Shutterstock