První polovina června byla pro katovického fotbalistu Libora Horejše plná velkých událostí. Završením bylo v sobotu 13. června vítězství na hřišti Bernartic 5:1 (ke kterému záložník přispěl gólem) a tím stvrzené prvenství v I. A třídě a postup do krajského přeboru.

Minulý týden ve čtvrtek se vám narodil syn, v sobotu jste pak dal gól na 5:0 a slavil postup 
s Katovicemi do krajského přeboru. Mohl být vůbec minulý týden lepší?
Myslím, že takhle skvělý týden jen tak něco nepřekoná. Je to úžasné!

Jaké byly oslavy pro vás speciálně, když jste měl hned dva důvody?
Měl jsem důvody hned tři. Po zápase v Bernarticích jsem si říkal „vítej zlatý hattricku". Prvním důvodem bylo úspěšné zakončení bakalářského studia – to se povedlo 4. června. Druhým bylo narození syna Maxima 11. června a třetím zmíněný postup s Katovicemi do krajského přeboru. Připadá mi, že celý červen slavím… (smích)

Také bylo z oslav po vašem gólu jasné, komu patřil, že? Těšil o to víc, že jste jím mohl oslavit narození syna?
Když jsem šel na hřiště, myslel jsem jenom na dvě věci – že musíme zvítězit a musím dát gól. Oboje se splnilo. A já jsem mohl gól na dálku věnovat synovi. Prostě happyend. Zažívám nejlepší období ve svém životě!

Jak byste zhodnotil sezonu Katovic? Přece jen, byli jste stále první, ale hrálo se až do posledního kola, které rozhodlo…
Těžké zápasy jsme zvládali vcelku dobře. Zbytečně jsme ale ztráceli s lehčími soupeři. Když si vzpomenu na utkání ve Vimperku v podzimní části sezony, kde jsme v 75. minutě vedli ještě 3:0 a nakonec skončilo 3:3… Pak na jaře chycená penalta v Blatné v 91. minutě 
a výhra 2:1. To mohly být zrovna ty dva body, které rozhodují o postupu. Možná také proto bylo první trio tak vyrovnané a hrálo se o postup do posledního kola.

Co bylo hlavní devizou vašeho úspěšného týmu?
Asi nedůležitější byla taktika. Předchozí sezony jsme hráli na krásu a pak nám vždycky pár bodů chybělo 
a bylo z toho třetí místo. Před tímto ročníkem jsme si řekli, že musíme sbírat body a hrát účelně i za cenu toho, že některé zápasy nebyly ke koukání. Výhra 1:0 je také výhra. A nakonec to vyšlo.

Na co podle vás budete mít ve vyšší soutěži?
Jsem moc rád, že jsme postoupili. Když jsem přestupoval do Katovic v únoru 2012, tak jsem řekl: „Mám i sen nastoupit v katovickém dresu
 v krajském přeboru proti bráchovi Radkovi, který kope na Hluboké." A pak že se sny neplní… Těžko říci, uvidíme podle kádru, jestli proběhnou nějaké změny. Viděl bych to na klidný střed tabulky, ale samozřejmě budeme chtít hrát co nejvýš.